Rize'deki O Soruna Nihayetinde Bir STK El Atacak

Rize'deki O Soruna Nihayetinde Bir STK El Atacak
Rize’de aralarında siyasetçi, eğitimci, iş adamı, memur, emekli, muhtar, işçi, sivil toplum kuruluşlarında görevli bir çok yöneticinin bulunduğu kişiler tarafından “Geçmişten Geleceğe Dostluk Platformu” kuruldu.

Rize’de kurulan “Geçmişten Geleceğe Dostluk Platformu” ilk toplantısını Beyda Yemek Sarayında kahvaltılı şekilde gerçekleştirdi. Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nün kentte uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi yönündeki çalışmalarında STK'larca desteksiz kaldığı Rize'de,  “Geçmişten Geleceğe Dostluk Platformu”nca uyuşturucu madde kullanımının ortaokul çağındaki öğrencilere kadar düştüğü ifade edilerek uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi konusundaki her türlü çalışmaya destek verileceği kaydedildi.

gecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(3).jpg

Türkiye ve Rize gündemindeki konuların ele alındığı toplantıda özellikle Rize’de yapım aşamasında bulunan projelerin takipçisi olunacağı belirtilerek, Rize’de uyuşturucu kullanımının ortaokul öğrencilerine kadar düşmesi nedeniyle bu konuda  yapılacak her türlü çalışmanın içerisinde yer alınacağı kaydedildi.

Platform adına söz alan İş Adamı Zeki Mayi, öncelikle Türkiye’nin gündemine bir ateş olarak düşen Ankara saldırısını kınayarak ölen tüm vatandaşlarımıza ve Şehitlerimize Yüce Allahtan rahmet dilediği konuşmasında, Bu tür saldırılarla emperyalist güçlerin Türkiye’deki birlik ve bütünlüğü bozmak istediklerini, fakat devletimizin güçlü bir devlet olduğunu ve  bu oyuna gelmeyeceğini ifade etti.

gecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(4).jpg

“Geçmişten Geleceğe Dostluk Platformu” olarak Türkiye gündemi ve özellikle Rize gündemiyle ilgili bir farkındalık yaratarak Türk toplumuna  aşılanmak istenen Uyuşturucu tehlikesinin  adım adım büyümekte olduğu Rize’de Ortaokul çağında olup, uyuşturucu bağımlısı olan yüzlerce kişinin bulunduğunu belirten Mayi, bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdikten sonra el ele vererek bu konuda yapılması gereken her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını ve gereken her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydetti.

gecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(1).jpg

Mayi, ayrıca Rize’de yapılması planlanan ve vaat edilen Havalimanı, Ovit Tüneli, Lojistik Merkez, Güney Çevre Yolu gibi yatırımların ne aşamada olduğu ve ne zaman gerçekleşeceğinin araştırmalarının yapılarak Rize kamuoyu ile paylaşılacağını ifade ederek, “Geçmişten Geleceğe Dostluk Platformu” olarak platforma destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

gecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(2).jpggecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(5).jpggecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(6).jpggecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(7).jpg

gecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(8).jpggecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(9).jpggecmisten-gelecege-dostluk-platformu-toplantisi-(10).jpg