Rize’deki Ölümlü Kaza ile İlgili 2 Kişi Açığa Alındı

Rize’deki Ölümlü Kaza ile İlgili 2 Kişi Açığa Alındı
Rize’de meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği 2’si ağır 13 kişinin yaralandığı öğrenci servisi kazası ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 2 kişi açığa alındı.

Güneysu ilçesinden Rize merkeze öğrenci servisi taşımacılığı yapan İsmail Bıyık (27) idaresindeki 53 DR 986 plakalı okul servisi, 7 Mart Pazartesi sabahı Portakallık Mahallesi sahil yan yolda park halindeki sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) yüklü tıra çarptı. Kazada araçta servis görevlisi olarak çalışan sürücünün annesi Fatma Bıyık hayatını kaybederken, 2’si ağır 13 kişi de yaralandı.

Kazadan önce velilerin öğrenci servisi şoförü hakkında dikkatsiz araç kullanarak kazaya sebep olmak başta olmak üzere bir çok kez şikayette bulundukları ancak herhangi bir işlemin yapılmadığı ortaya çıkmıştı.

Kazanın ardından Milli Eğitim Bakanlığının kente müfettiş göndererek inceleme ve soruşturma başlattığı öğrenildi. Devam eden soruşturma kapsamında Taşımalı Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü M. A. ile Şef R.D.’nin açığa alındıkları bilgisine ulaşıldı.