Rize'deki Sağlık Çalışanlarından Gözleri Dolan Sağlık Bakanı Koca'ya Alkışlı Destek

Rize'deki Sağlık Çalışanlarından Gözleri Dolan Sağlık Bakanı Koca'ya Alkışlı Destek
Rize Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezinde görevli sağlık çalışanlarından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya alkışlı destek geldi.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde bulunan Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezinde görevli sağlık çalışanları, koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarının sayısını açıklarken gözleri dolan ve sesi titreyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya moral desteğinde bulundu.

Hastane önünde sosyal mesafeyi koruyarak bir araya gelen sağlık çalışanları grup adına okunan açıklamanın ardından Bakan Koca’ya alkışla moral desteğinde bulundu.

Açıklamada, “Koronavirüs nedeniyle hasta olan tüm sağlık çalışanlarına acil şifalar dileriz. Sevgili Sağlık Bakanımız sizin her gözünüz nemlendiğinde bizim içimiz acıyor. Rize Fındıklı bize emanet, gözünüz arkada kalmasın. Biz, sağlık çalışanlarının da size güveni tam. Hep birlikte üstesinden geleceğiz. Biz ve ülkemiz için yaptıklarınızdan dolayı size minnettarız. Sağlık çalışanlarınız olarak sizi yürekten alkışlıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

rizedeki-saglik-calisanlarindan-gozleri-dolan-saglik-bakani-kocaya-alkisli-destek-2.jpg

Bakan Koca, dün düzenlediği basın toplantısında il bazlı vaka ve ölüm sayılarını açıkladıktan sonra kendisine yöneltilen sağlık çalışanlarındaki vaka sayısının sorulması üzerine gözleri dolarak ve sesi titreyerek "Bunun sayısını çok içimden gelmiyor vermek, 601 kişi. Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omuzlarında. Özellikle koruyucu malzeme noktasında eksiklik oluşturmama noktasında her türlü gayret içinde olduğumuzdan emin olun." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yoğun mesai harcayan ve virüs salgınına karşı fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarını geçtiğimiz günlerde TBMM'de milletvekillerine alkışlatmış ve Bakan Koca'nın çağrısı üzerine yurt genelinde kitlesel etkinliğe dönüşen "sağlık çalışanlarının alkışlanması" 3 akşam devam etmişti.