Rize'deki Türkiye Minikler Judo Şampiyonası’nda 2. Günde Madalyalar Sahiplerini Buldu

Rize'deki Türkiye Minikler Judo Şampiyonası’nda 2. Günde Madalyalar Sahiplerini Buldu
Rize'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Minikler Judo Şampiyonası’nda ikinci gün madalyalar sahiplerini buldu. Şampiyona bugün yapılacak olan müsabakalar ile sona erecek.

Rize'nin ev sahipliğinde 71 ilden 1050 judokanın katılımı ile başlayan Minikler Türkiye Şampiyonasında ikinci gündün sona erdi. İkinci gün erkeklerde -42,-46 ve-50 kilo ile bayanlarda -40, -44 ve -48 kiloda maçlar yapıldı.

Erkeklerde 42 kg da altın madalyayı Ego Spor kulübünden  Bedirhan Özken alırken, onu gümüş madalya ile Yakup Özen takip etti. Mert Gülgönül ve Semih Karpuzcu ise bronz madalya kazanan isimler oldu. Dereceye giren sporcuların madalyalarını Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak takdim etti.

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-devam-ediyor-(4).jpg

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-devam-ediyor-(7).jpg

İkinci gün bayanlarda ise -40 kiloda Kocaeli'den Merve Azak altın madalyanın sahibi olurken, Duygu Yener ikinci olarak gümüş madalya, Pınar Öztürk ve Buse Söğüt ise üçüncülük kürsüsünü paylaşarak bronz madalya kazandı. Bu kategoride dereceye giren sporcuların madalyalarını Federasyon Genel Sekreteri Rahman Emeksiz takdim etti.

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-devam-ediyor-(8).jpg

Bayanlar -44 kilo kategorisinde Kocaeli’den Sıla Ersin altın madalya kazanırken, Nazlı Çoban gümüş madalya ile 2., Merve Onegi ve Betül Revza Tekcan ise 3.’lüğü paylaştı. Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-devam-ediyor-(9).jpg

İLK GÜN SONUÇLARI İSE ŞÖYLE

İlk müsabaka gününde erkeklerde 26, 30, 34 ve 38 kilo ile bayanlarda 24, 28, 32 ve 36 kiloda maçlar yapıldı

İlk gün bayanlarda 24 kiloda Kocaeli'den İlayda Aydın, Düzce temsilcisi Sudenaz Karyemez'i yenerek birincilik kürsüsüne çıktı.Karyemez’in ikincilik elde ederek gümüş madalya ile tamamladığı kategoride Feyzanur Aslan ve Nehir Ekşi bronz madalya aldı.

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-devam-ediyor-(1)-001.jpg

28 kiloda altın madalya yine Kocaeli'den Ayşe Nur Sülün'ün oldu. Ayşe Nur, finalde Bursa sporcusu Gülcan Özdemir'i yendi. Berika Kaplan ve Nisanur Küçükkaya da üçüncü sırayı aldı.

32 kiloda ise final Düzceli sporcuları buluşturdu. Ecre Alayıldız, Cennet Begüm Bedir'i yenip, şampiyon oldu. Türkan Nur Aydın ve Buse Ağırbaş ise üçüncülüğü elde etti.

Bayanlarda ilk günün son sıkleti olan 36 kiloda ise Samsun sporcusu İremnur Ece, Antalya judocusu Zeynep Ülker'i yenip altın madalya kazandı. Mihriban Kaya ve Hatice Esma Çelik ise bronz madalya taktı.

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-devam-ediyor-(5).jpg

Erkeklerde 26 kiloda altın madalya, Konya sporcusu Mehmet Ali Çardak'ı yenen Mersin judocusu Baran Bayram'a gitti. Emirhan Öztürk ve Hakkı Kol bronz madalya kazanan sporcular oldu.

30 kiloda ise şampiyonluk Iğdır temsilcisi Yunus Emre Esenboğa'nın oldu. Yunus Emre, Kocaeli sporcusu Barış Mert Çelik'i yendi. Bronz madalyalar Koray Erdil ve Davut Toktay'ın oldu.

 34 kiloda ise Kocaeli'den İbrahim Demirel, Zonguldak'tan Ali Özdemir'i yenerek birinci olurken, Mustafa Samet Arı ve Resul Karaman üçüncülük aldı.

38 kilodaki Kocaeli finalinde ise Alihan Karahan, Hamza Akpınar'ı geçti. Uğur Topçu ile Abdulkadir Koca üçüncü sırayı aldı.

turkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-devam-ediyor-(3).jpgturkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-devam-ediyor-(6).jpgturkiye-minikler-judo-sampiyonasi-rizede-devam-ediyor-(2)-001.jpg