Rize'deki UMKE Temel Modül Eğitim Programı Sona Erdi

Rize'deki UMKE Temel Modül Eğitim Programı Sona Erdi
Rize'nin Ayder Yaylası'nda, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından düzenlenen ''UMKE Temel Modül Eğitim Programı'' sona erdi.

Turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, Rize Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi UMKE birimi tarafından düzenlenen program, 2 gün teorik ve 3 gün uygulamalı tatbikat kampı olmak üzere 5 gün sürdü.

Programda, UMKE gönüllülerinden oluşan 20 katılımcıya Rize UMKE Sorumlusu Fatih Demirel, Rize Afet Birim Sorumlusu Süleyman Kepenek ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Serhat Talaş tarafından temel eğitim verildi.

umke-temel-modul-egitim-programi-rizede-sona-erdi-6.jpg

Programda daha sonra katılımcılara ekip çalışması, kampçılık, trekking, pusula okuma ve yön bulma eğitimi sunuldu, ayrıca arazide hasta bulma konularında çeşitli senaryolar üretilerek ilk yardım, atel uygulamaları ile hasta veya yaralıyı taşıma teknikleri anlatıldı.

umke-temel-modul-egitim-programi-rizede-sona-erdi-5.jpg

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ''UMKE'nin temel amacı, afetlerde iyi eğitilmiş ve ihtiyaca uygun donatılmış personelle en kısa sürede medikal kurtarma hizmeti sunulmasıdır. UMKE ekibimiz bize güven veren bir ekiptir. Bu ekiplerin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar güzel işler yapabileceğini Van depreminde çok açık olarak gördük'' dedi.

Bu tür eğitim programlarının süreceği belirtildi.

umke-temel-modul-egitim-programi-rizede-sona-erdi-1.jpg

umke-temel-modul-egitim-programi-rizede-sona-erdi-2.jpg

umke-temel-modul-egitim-programi-rizede-sona-erdi-3.jpg

umke-temel-modul-egitim-programi-rizede-sona-erdi-4.jpg