Rize'deki Yangını Söndürmek İçin Trabzon ve Artvin'den Takviye Ekipler Geldi

Rize'deki Yangını Söndürmek İçin Trabzon ve Artvin'den Takviye Ekipler Geldi
Rize’nin Ardeşen ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için Artvin ve Trabzon’dan takviye ekipler bölgeye geldi.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Ardeşen ilçesinde çıkan orman yangını dolayısıyla Pazar İl Özel İdaresi Şantiye şefliğinde kontrol merkezi oluşturduklarını ifade ederek, yangına  müdahale etmek için Trabzon ve Artvin’den takviye itfaiye ekiplerin bölgeye geldiğini söyledi.

Can güvenliği ve meskun mahallelerde oluşabilecek tedbir amaçlı önlemlerimizi yoğunlaştırdıklarını kaydeden Vali Çakır, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili ile Rize İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran’ın da bölgede bulunduğunu belirterek, "Karadeniz'in arazisi ve coğrafyası belli. Olay yerine gelişi güzel bir araç sevkiyatı yapmamak için özel idare ile gece sabaha kadar vatandaşımızın can ve mal güvenliği için gerekli tedbirler alınacaktır" diye konuştu.

Yangına  müdahale etmek için Trabzon ve Artvin’den de takviye itfaiye ekiplerin bölgeye geldiğini anlatan Çakır, şunları kaydetti: Trabzon, Rize ve Artvin’den de ekipler geliyor ve bir kısmı da geldi. Onların destekleri ile elbirliği ile mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımız uyarılarımızı dikkate almalılar. Yangın rüzgara göre yön değiştirebilir. Rüzgar gece yön değiştirebilir. Bu yöne göre bir takım farklı önlemler alabiliriz. Vatandaşlarımızın yetkililerin uyarılarına uymalarını istiyoruz. Gereksiz araç ve trafik sevkiyatına sıkıntı vermemelerini istiyoruz.

Yangının tehdit edebileceği evlerin çevresinde de önlem aldıklarını belirten Çakır, "Şimdiye kadar tehlikeli olabilecek evlerimizin yanına itfaiye araçlarımızı konuşlandırdık. AFAD, güvenlik ve sağlık ekiplerimiz burada hazırda bekliyor. Önlemlerimizi ve tedbirlerimizi kademeli olarak devam ettiriyoruz.  Yangının çıkış sebebiyle ilgili şimdiden bir şey demek doğru değil. Bölgemizde küresel ısı değişiklikleri yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Vali Çakır'dan Yangın Açıklaması

Rize’deki Orman Yangını 10 Saattir Söndürülemedi

Rize'de Orman Yangını