Rize'den 15 Temmuz Mesajları

Rize'den 15 Temmuz Mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Rize’de yayımlanan mesajlar şöyle:

RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER'İN 15 TEMMUZ MESAJI

Rize Valisi Kemal Çeber, mesajında şunları kaydetti: “Ülkemiz, üç yıl önce, 15 Temmuz 2016’da alçak ve hain bir darbe girişimine maruz kalmış, FETÖ tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, polisimiz, stratejik kurumlarımız hedef alınarak devletimizin yönetimi ele geçirilmeye çalışılmıştır.

Türk milleti, tarih boyunca gerek içerden gerekse dışardan gelen birçok tehdidi ve badireyi atlatmış, çok çetin mücadeleler vermiştir.

Bu aziz millet: Devletinin ve milletinin bekası ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda her zaman bir ve beraber olmayı bilmiş, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tüm zorlukların üstesinden iman gücüyle gelmeyi başarmıştır. Aynı ruh, 15 Temmuz gecesi de FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri ne karşı, ölüme meydan okuyarak tüm dünyaya Türk’ün gücünü ve iradesini bir kez daha göstermiştir.

Bu hain saldırı karşısında kendilerini tanklara, uçaklara, helikopterlere ve ateş kusan silahlara siper eden, bu destanı şanlı tarihimizin sayfalarına yazan diğer şehitlerimizle birlikte Rizeli hemşerilerimiz Recep Büyük, Murat Naiboğlu, Onur Kılıç, Erhan Dural, Muhammet Ambar, Kemal Ekşi, Fatih Satır, Şuayip Seferoğlu, Sultan Selim Karakoç, Murat Akdemir, Fikret Metin Öztürk, Kader Sivri'yi ve kahraman gazilerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesi şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmak için meydanları dolduran Aziz Milletimizi ve Rizeli hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.”

kemal-ceber-010.jpg

RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN'İN 15 TEMMUZ MESAJI

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Siyasi tarihimizin büyük bir ihanete uğradığı 15 Temmuz 2016; cinsiyet, sınıf, din, dil, mezhep ve ideolojik farklılık gözetmeksizin toplumun her kesiminden, farklı siyasi görüşlerden, farklı inançlardan, genci ve yaşlısıyla, düşman güçlere karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik tablosunu oluşturduğumuz bir gece olarak tarihe geçti.

Karanlığın ülkemizin üzerine bir kâbus gibi çöktüğü o meşum gecede, minarelerden yükselen selalar, aydınlığın müjdecisi oldu. Bir karış vatan toprağı için can verecek cesur yüreklere sahip oldukça, milletin iradesi üzerinde hiçbir kuvveti kabul etmeyeceğimize tüm dünya yeniden şahit oldu.

Demokrasinin asıl sahibinin halkın olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacak; birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızdan geçmişte olduğu gibi gelecekte de taviz vermeyeceğiz.

Demokrasimize yapılan bu alçak darbe girişimini tekrar lanetlerken; milleti, vatanı, bayrağı uğruna can veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

rahmi-metin-013.jpg

AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI İSHAK ALİM'İN 15 TEMMUZ MESAJI

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün acıyı ve gururu bir arada yaşadığımız 15 Temmuz’un 3. Yıl dönümünü kutlamaktayız. Acımız büyük ve asla geçmeyecek. 251 vatan evladı gözünü kırpmadan şehadete yürüdü ve binlercesi de gazi oldu. Gururluyuz. Aziz ve necip milletimiz dünyada eşine az rastlanacak cesaret ve kararlılıkla vatan müdafaasında bulunarak tanka, topa, tüfeğe hatta savaş uçaklarına göğüs gererek dünya tarihinde benzeri olmayan şanlı bir demokrasi mücadelesi verilmiştir.

Tarihi destanlarla dolu olan bir milletin torunları olarak, Şehit kanlarıyla sulanıp Atalarımızın bizlere bıraktığı bu toprakları namus bilip, canımız pahasına müdafaa etmeyi göze almış bir milletiz. Kurtuluş savaşında nasıl genciyle yaşlısıyla, kadınıyla çocuğuyla bütün yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen mücadele ettiysek bugünde aynı ruh ve aynı imanla vatanımızı, bayrağımızı ve ülkemizi müdafaa etmeye hazır olduğumuzu 15 Temmuzda verdiğimiz destansı mücadele ile bir kez daha tüm dünyaya haykırdık.

15 Temmuz günü ülkemize, milletimize ve demokrasimize göz diken hain Fetö ve terör örgütü üyeleri ülkemizi karanlığa gömmek için harekete geçti. Bu milletin silahlarıyla tanklarıyla uçaklarıyla bu millete kurşun sıktı. Bu hainler alçak emellerine ulaşmak için kadın çocuk demeden bu millete kurşun sıkacak kadar gözleri dönmüş bir şekilde hareket etti. Ülkemizi bölmek isteyen bu hainlere yine en büyük cevabı aziz Türk milleti vermiştir. Bu millete diz çöktüremediler. Devleti ele geçirme emellerine ulaşamadılar. Vatanımızı parçalayamadılar.

O gece, 15 Temmuzun darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerde tüm hainlerin bir olup çakal sürüsü gibi ülkemize saldırdığı karanlık gecede Türk milleti Liderimiz Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ben milletin gücünün üstünde hiç bir güç tanımadım. Tüm halkımızı meydanlara ve havalimanlarına davet ediyorum’ çağrısıyla sokaklara dökülmüş fetöcü hainlere geçit vermemiştir. Bedenini siper etmiş, şehit düşmüş, gazi olmuş ama asla namus bildiği vatanını teslim etmemiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hemen o gece tüm olumsuzluklara ve risklere rağmen Atatürk havalimanına inmiş milletiyle kucaklaşmıştır. Hain darbe girişimin bastırılmasının ardından milletimiz meydanları boş bırakmamış çoluk çocuk demeden 28 gün boyunca tüm il ve ilçelerde 28 gün boyunca gece nöbetler tutmuştur.

15 Temmuzun canlı şahitleri olarak ne söylesek ne anlatsak o gece yaşananları ifade etmeye kelimler kifayetsiz kalıyor. 15 Temmuz, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi Türk milletidir, milletimizin tüm fertleridir. Türk milletinin ‘millet’ olmayı tüm dünyaya gösterdiği 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak şanlı tarihimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüzü kutlar, 15 Temmuz darbe girişimde mücadele vererek şehit olan şehitlerimiz başta olmak üzere Ülkemizin aydınlık geleceği uğruna, Vatan aşkıyla canını hiçe sayan Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

ishak-alim-009.jpg

YENİDEN REFAH PARTİSİ RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI ENSAR ÖZÇELİK'İN 15 TEMMUZ MESAJI

Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, mesajında, "15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

Milletimiz, o gece, tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını  istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı  Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir.

Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Şairin dediği gibi: “Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. / Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. / Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. / Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.

15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun" dedi.

ensar-ozcelik-001.jpg

SAĞLIK SEN RİZE ŞUBE BAŞKANI İSMAİL YILMAZ'IN 15 TEMMUZ MESAJI

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, yayımladığı 15 Temmuz mesajında, "Bu yıl 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılındayız. 15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor. Birincisi FETÖ’cü ihanet, ikincisi ise kahramanca direniş, vatana sadakat, şehadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çünkü gaflete uyuyan ihanete uyanır. 15 Temmuz bir şehadet geçididir. Çanakkale’nin kınalı kuzularının, Kafkasların, Sarıkamışların, Yemenlerin hikâyesidir. 15 Temmuz bir şehadet şölenidir! 15 Temmuz bir diriliş gecesidir! 15 Temmuz bir iman manifestosudur! 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.

Hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldı. Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT saldırıya uğradı. Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Onlarca kurumun işgalini ise millet engelledi. Darbe girişimi sonucu 251 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu.

O gece herkes gibi Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları olarak da ayaktaydık. Teşkilatımızın her bir üyesi aileleriyle birlikte hainlere karşı durmak için meydanlarlaydı.

Yine o gece sağlık çalışanlarımız da bir destan yazdı. Bombalara rağmen, kurşun yağmurlarına karşı darbeye direnen vatandaşlarımızı kurtarmak için canla başla mücadele ettiler.

15 Temmuz gecesi yaralı kurtarmaya giden ambulanslarda yaşanan trajediler, hastanelerde sağlık çalışanlarımızın kucağında cennete giden demokrasi şehitleri ve özellikle meydanlarda olan sağlık çalışanlarımız milletimizle beraber büyük bir kahramanlık örneği gösterdi.

O gün ne kadar cesursak, bugün de aynı his ve bilinçle teyakkuz halindeyiz. 15 Temmuz’da kanımızla kurtardığımız emanetimizin, davamızın, geleceğimizin, inancımızın, sinsi stratejilerde kaybedilmesine izin vermeyeceğiz. Yeni tuzaklara karşı uyanık olacağız.

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor ve kendilerini şükranla anıyoruz." dedi.

ismail-yilmaz-005.jpg

15 TEMMUZ'DA ANKARA VE İSTANBUL'DA ŞEHİT DÜŞEN 12 RİZELİ

rize-sehitleri-15-temmuz-002.jpg