Rize'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Rize'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve TÜMSİAD Rize Şubesi Başkanı Abdülbaki Fil, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Bektaş, yayımladığı mesajında, öğretmenlerin, meslek sevgisini öğrencilerinin gözlerindeki ışıktan alan, onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişiler olduğunu belirtirken, Ak Parti İl Başkanı Avcı, Ak Parti iktidarında eğitimde de önemli yatırımlar yapıldığını ve birçok reformun hayata geçirildiğini, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Fil ise eğitimin ülkelerin kalkınmasının temel unsuru olduğunu ve bir ülkenin yaşayan nüfusu ne kadar eğitimli ise o ülkenin ekonomisi, huzuru ve refahının da yüksek olacağını kaydetti.

VALİ BEKTAŞ’IN MESAJI

Öğretmenlerimiz, meslek sevgisi, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir. Ayrıca öğretmenlerimiz insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedir.

Öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişin ışığında geleceğe bakabilen, güzel ahlak sahibi, insana ve değerlerine saygılı, okuyan, araştıran milletine ve ülkesine bağlı nesiller yetiştirmeleri, geleceğimize yapılacak en büyük yatırımdır. Bu çerçevede öğretmenlerimizin hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmaları, yenilikleri öğrencilerine aktarmaları gerekmektedir. Bu şekilde Ulu Önder Atatürk’ün ifade ettiği ve hedef koyduğu “Muasır Medeniyetler” seviyesine üzerine çıkmamız mümkün olacaktır.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, öğretmenlerimizin emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edecektir.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve çağdaş bir donanımla yetiştiren öğretmenlerimize gösterdikleri fedakarlık ve özveri için ülke olarak çok şey borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, hizmetlerin en kutsalını seçen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten duygularımla tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

İL BAŞKANI AVCI’NIN MESAJI

Ülkemizin ve milletimizin teminatı olan genç nesilleri yetiştirmede en önemli görevi icara eden değerli öğretmenlerimiz şüphesiz ki Türkiye’nin geleceği inşasında büyük rol oynamaktadır. Her bir öğretmenimiz çokçuklarımız için aydınlığa çıkan yolda bir ışık gibi yol göstericidir. Sahip oldukları ilim, irfan, bilgi ve birikimlerle birlikte köklü tarihimiz ve mili değerlerimiz doğrultusunda yetiştirdikleri gelecek nesiller, çağdaş ve müreffeh bir toplum olma yolunda ilerleyen ülkemizi daha da yukarılara taşıyacaktır.

İktidarımız döneminde her alanda olduğu gibi eğitimde de önemli yatırımlar yapıldı. Öğretmen atamalarından eğitimde teknolojinin yaygınlaştırılmasına kadar birçok reform hayata geçirildi. Yeni okullar, üniversiteler, okullarda kitap dağıtımı ve benzeri birçok yenilik öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunuldu. Tüm bu yatırımlarla birlikte öğretmenlerimizin yetiştirdiği vatanına, milletine, bayrağına bağlı,  özgür düşünceli ve nitelikli nesiller birlikte 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz. Çocuklarımızın yetiştirilmesi görevini fedakârca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyor.

Bu duygu ve düşüncelerle en zor şartlarda bile, Edirne'den Kars'a kadar ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlarım.

TÜMSİAD RİZE ŞUBE BAŞKANI FİL’İN MESAJI

Bir ülkenin eğer çok zengin olmasını istiyorsanız bu zenginlik elbette ki ticari unsurlara bağlıdır lakin eğer eğitim seviyesini yükseltmezseniz o ülkeyi belirli bir gelirin yani kişi başına düşen ekonomik payın üzerine asla çıkaramazsınız. Eğitim, bir ülkenin kalkınmasının temel unsurudur. Bilimde, sanayide gelişmenin temel sebebi eğitimden geçer. Bir ülkenin yaşayan nüfusu ne kadar eğitimli ise muhakkak ki ekonomisi, huzuru, refahı da bir o kadar yüksektir. Ülkelerin genç nüfusu yine o ülkelerin dinamizmini belirler. Eğer bu genç nüfus eğitimsiz ise olumsuz yönleri kelimelerden götürün muhakkak ki o milletin o devletin başına problem olur ancak eğitimli sosyal kültürel seviyesi yüksek donanımlı gençler yetiştirdiğiniz de gayri safi milli hasılanın kişi başına düşen payının ne kadar yüksek olduğuna şahit olursunuz. Nasıl ki ekonominin temel yapı taşı eğitim ise aynı şekilde terörün yolsuzluğun hırsızlığın ve her türlü ahlaksızlığın de temelinde eğitimsizlik yatar. Ülkemizin muasır medeniyetler zirvesine tırmanmasını büyük emek harcayan ve yine ülkemizin çeşitli yerlerinde tüm zorluklara rağmen gençlerimizi eğitim öğretmenlerimize ithaf olunmuş 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar; Rabbimden ümmete ve millete hayırlı nesiller yetiştirme konusunda bizlere ilim irfan ihsan elemesini dua ederim…