Rize’den 3 Sporcu Milli Takımda

Rize’den 3 Sporcu Milli Takımda
Rize Kardeşler Spor Kulubü başarıya doymuyor. Kick Bock ve Muay Thai spor dallarında birçok oyuncuyu Milli Takıma kazandıran ve Milli Takımda önemli başarılara imza atan Rize Kardeşler Spor Kulubü, 3 sporcusunu daha Milli Takıma kazandırdı.

Uzak doğu spor dallarında başarıdan başarıya koşan Rize Kardeşler Spor Kulubü, Wushu Kungfu spor dalında 3 sporcusunu Milli Takım kadrosuna kazandırdı.

Türkiye Wushu Federasyonu tarafından 04 – 08 Nisan 2015 tarihlerinde Antalya’da organize edilen Türkiye Gençler Büyükler Sanda Şampiyonası’na 8 sporcu ile katılan ve bir altın, 2 gümüş madalya ile şampiyonayı tamamlayan Rize Kardeşler Spor Kulubü’nden dereceye giren 3 sporcu, elde ettikleri derecelerle Samsun’da düzenlenecek Wushu Kungfu Balkan Şampiyonası’nda Milli Takım kadrosunda yer aldı.

rize’den-3-sporcu-milli-takimda.jpg

40 şehirden 1056 sporcunun katıldığı Antalya Lara’daki Türkiye Şampiyonasında; Rize Kardeşler Spor Kulubü Sporcularından Samet Zurnacı 65 kilo gençlerde Türkiye Şampiyonu olurken, 70 kilo gençlerde Necati Şeker ile 70 kilo büyüklerde Emirhan Muhaciroğlu kazandıkları gümüş madalya ile Türkiye İkincisi oldu. 3 Sporcu da 22-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenecek olan Wushu Kungfu Balkan Şampiyonasında Milli Takım forması altında ter dökecek.

rize’den-3-sporcu-milli-takimda1.jpg

Uygun calışma ortamlarının olmadığından zor şartlar altında basket sahalarında şampiyonalara hazırlanmalarına rağmen sporcularının gösterdikleri performanstan ve elde ettikleri başarıdan gurur duyduklarını ifade eden Rize Kardeşler Spor Kulubü Antrenörleri Ahmet Cebir ile Ergün Çakmakçı, “Türkiye Şampiyonasına zor şartlar altında hazırlanmamıza rağmen Antalya’da 1 Altın, 2 Gümüş olmak üzere 3 madalya almamız bizim için büyük bir başarıdır. Rize Kardeşler Spor Kulubü olarak verdiğimiz mücadele de sahipsiz bırakılmamamız halinde madalya sayımızda ve Milli Takıma göndereceğimiz sporcu sayısında artış olacağından en ufak bir şüphemiz bulunmuyor. Sporcularımız elde ettikleri başarılarla ilimizi gururla temsil ederken aynı zamanda gelecek nesle de örnek birer sporcu olma yolunda model olmaya devam ediyor. Sporcularımızın bugüne kadar uzak doğu sporlarında elde ettikleri başarılar ortadadır. Bu başarılar kolayca kazanılmıyor. Onca imkansızlık ve onca zorluklara rağmen elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla Rize’nin ismini adeta uzak doğu sporlarında Milli Takımın değişmez kentleri arasına soktuk. Samsun’da düzenlenecek Balkan Şampiyonasına katılacak 3 sporcumuzdan da orada da başarı ve madalya bekliyoruz.” dedi.

ahmet-cebir.jpg

Cebir, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e de katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Elde edilen başarılar verilen desteklerin boşa gitmediğinin göstergesidir. Çalışma sahamız olmadan ve Rize’deki kurum ve kuruluşlar ile STK’lardan destek görmeden  bu sonuçlara ulaşabiliyorsak verilecek destekle birlikte daha fazla sporcumuz Milli Takım’da boy gösterecektir ve gençlerimiz spora daha yatkın hale gelecektir.” diye konuştu.