Rize'den Başkale'ye Kardeşlik Köprüsü

Rize'den Başkale'ye Kardeşlik Köprüsü
Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi, Van'ın Başkale İlçesine bağlı Yanal ilkokulunu kardeş okul seçerek kardeşlik köprüsü kurdu.

Yaklaşık 3 ay önce başlatılan kardeş okul projesi kapsamında Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Mete Onur’un girişimleriyle iki okul arasında kurulan iletişimin ardından kardeş okul çalışmaları başlatılmıştı.

Bu kapsamda, Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve okul aile birliği üyeleri, 20 koli giyim ve kırtasiye malzemesini kargo ile Yanal ilkokuluna gönderdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Mete Onur,  “Bir gönül köprüsü kurmak amacıyla iki okul arasında kültürel bağ kuruyoruz ve böylece birbirlerimizi daha iyi tanıyoruz. Oradaki kardeşlerimiz bilsin ki Rize'de, Yanal ilkokulunun bir kardeş okulu var. Bizler bu tip çalışmalarla birbirlerimizi tanıyarak ve birbirimizle kaynaşarak bu ülkenin sevgi, saygı ve kardeşlik ortamına bir nebze olsun katkıda bulunacağız” diyerek duygularını ifade etti.