Rize'den Dünya'ya Hayr Daveti

Rize'den Dünya'ya Hayr Daveti
İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, yaklaşan Ramazan Ayı münasebetiyle hayırsever vatandaşları Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kurslarına yardım etmeye davet etti.

Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kurslarının tüm masraflarını karşılayan İrşad Vakfı, biri kız, 3’ü erkek olmak üzere toplam 4 Kur’an Kursunda 500’ün üzerinde yatılı-yatısız öğrenciye Kur’an-ı Kerim eğitimi veren Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kursları için yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu.

İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, vatandaşları hayır davetinde bulunduğu açıklamasında, “Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Efendi Hocamızın 20 Ekim 2009 tarihinde Hakk’ın rahmetine kavuşması münasebetiyle Rize İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Üyelerinin teveccühü ile Hocamızın bıraktığı hizmetleri devam ettirmekteyiz. Hocamızın 1950 yılında başlatmış olduğu bu ilim yuvaları 66 yıldır siz hayırsever kardeşlerimizin maddi ve manevi destekleriyle devam etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı Rize Müftülüğü’ne bağlı olan bir kız, üç erkek Kur’an Kurslarımızda yaklaşık 500’ün üzerinde yatılı-yatısız talebelerimize seçkin hocalarımız tarafından hafızlık, temel dini bilgiler, şer’i ilimler, imamet ve hitabet dersleri verilmektedir. Sizlerden ricamız Merhum Zavendikli Mustafa Hocamız’ın kurmuş olduğu kursların hizmetlerini daha güzel yürütebilmek adında O’ndan bizlere miras kalan Rize İrşad Vakfına önümüzdeki Mübarek Ramazan Ayında zekat, sadaka, fitre, fidye, kurban, hayr ve hasenatlarınızla desteklerinizi bekleriz. Yüce Peygamberimiz (S.A.V.)’nin de ‘Ver ki sana da verilsin’  öğütüyle bir ömür hayat sürmenizi Yüce Rabbimizden niyaz eder, şahsım ve mütevelli heyetim adına  saygılar sınarım” dedi.

ahmet-ali-saruhan-zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur’an-kurslarina-yardim-cagrisi.jpg

HER TÜRLÜ YARDIMLARINIZ İÇİN İRŞAD VAKFI BANKA HESAP NUMARALARI

ALBARAKA RİZE ŞUBESİ: TR 09 0020 3000 0222 3364 0000 01

VAKIFLAR BANKASI RİZE ŞUBESİ: TR 49000 1500158 00729401 7074

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendinin-cenazesi.jpg

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur’an-kurslarina-yardim-cagrisi.jpg