Rize'den ekipler deprem bölgesine hareket etti

Rize'den ekipler deprem bölgesine hareket etti
Rize Valisi Çeber, deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarına destek için Rize’den ekiplerin yola çıktığını açıkladı.

Rize Valisi Kemal Çeber, Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen deprem sonrası Rize’deki arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerinin yola çıktığını belirtti.

Vali Çeber, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen 7,4 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.

Rize İli olarak Valiliğimiz koordinesinde deprem sonrası İl AFAD Müdürlüğünden 25 kişilik arama kurtarma ekibi ve 5 tam donanımlı kurtarma aracı, Çayeli Bakır Maden Arama Kurtarma ekibi, 3 UMKE aracı ve 12 kişilik ekip, Rize Kurtarma Ekibi (RİKE), 1 Jandarma Arama Kurtarma Timi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden hasar tespiti için 3 ekip ve 3 araç, 15 tırlık yardım malzemesi Adıyaman ili ve çevre illere doğru yola çıkmıştır.

Ayrıca ihtiyaca göre 75 kişilik AFAD ekibimiz ve yardım malzemeleri hazırda bekletilmektedir” dedi.

Öte yandan ÇAYKUR'a ait 2 tır bölgeye sevk edilirken Rize Belediyesi ve ilçe belediyeleri ihtiyaç malzemelerinin temin edilerek kısa sürede bölgeye sevki için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
14 Yorum