Rize'den Güneydoğu'ya Turizm Köprüsü

Rize'den Güneydoğu'ya Turizm Köprüsü
Rizem Kültür ve Turizm Derneği tarafından hazırlanan "Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprüsü Projesi" kapsamında dernek üyeleri, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerine ziyarette bulundu.

İç İşleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprü Projesi kapsamında RİZEM Kültür ve Turizm Derneği üyesi turizmciler, Gaziantep’te İl Kültür Turizm Müdürü Bülent Öztürk ile çok sayıda turizmcinin katıldığı toplantıda bir araya geldi.

rizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(1).jpg

Turizmde iş birliği konusu gündeme alınırken, RİZEM Kültür ve Turizm Derneği üyeleri turizm acenteleri ile görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda Antepli turizmciler Gaziantep’in turizm potansiyeli ve Rize’ye yapılacak turlar konusunda yaptıkları çalışmaları anlattılar. Programda bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep İl Kütür Turizm Müdürü Bülent Öztürk, “Eskiden yolculuklar zahmetliydi, telefonlar kıymetliydi. İnsanlar bir yerden bir yere kolayca gidemiyordu. Ama 2000’li yılların başında, iletişimin bu kadar yoğun olarak yaşandığı zaman dilimi içerisinde artık yolculuklar bir zahmet olmaktan çıkıp adeta bir keyif haline dönüşmüştür. Bu toplantımızın amacı Türkiye’nin en kuzey doğusunda yer olan kentimiz Rize ile Güneydoğu Bölgesi’nin güzide kenti Gaziantep ile aralarında köprü oluşturmak, birbirimizi tanımak, iki ilin turizm potansiyelini acentelerimize tanıtmak ve karşılıklı gidiş-gelişi artırmak. İnsanlar bir yeri görmeden sevemez. Her ne kadar burada Rize’nin tanıtımlarını da izlesek, şehri gördüğümüz zaman daha farklı seviyoruz. Gaziantep’ten birçok acentemiz Karadeniz’e turlar yapıyor. Bu toplantı neticesinde Rize’den acentelerin Gaziantep’e daha çok tur düzenlemesini ümit etmekteyiz” dedi.

rizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(2).jpg

“6 İLİ KAPSAYAN GEZİYE ÇIKTIK”

RİZEM Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, “Rize’den Gaziantep’e İçişleri Bakanlığımızın bir projesi olan Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprüsü’nü gerçekleştirmek amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait 6 ili kapsayan geziye çıktık. İlk durağımız Gaziantep. Proje kapsamında 6 ili gezeceğiz. Bu illerle beraber Doğu Karadeniz’e köprü kuracağız. Turizmin değer taşları acentelerimizle beraber bu projeyi gerçekleştireceğiz. Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine bağlayacak olan en önemli projemiz Ovit Tüneli, 14 bin 700 metre ile dünyanın ikinci büyük tüneli olacak. Gaziantep’ten 10-12 saatte Rize’ye ulaşacağız.  Bu proje, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge insanını sahile indirecek bir projedir” diye konuştu.

“BÜYÜK ACENTELERE DAHA FAZLA YER VERİLİYOR”

Gaziantep Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, “Turizm alanında Rize ve Doğu Karadeniz’e gidince yaşadığımız en büyük sorun, otellerin dolu olması ve odaların büyük turizm acentelerine verilmiş olması. Sınırlı sayıda otel var ve bireysel acentelerin müşterilerine kalacak yer imkânı kalmıyor. Belli bir kotanın şehir dışından gelen bireysel acente müşterilerine ayrılmasının doğru olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

rizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(3).jpg

Rize ile Şanlıurfa arasında Turizm köprüsü

"Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprüsü Projesi" kapsamında daha sonra Şanlıurfa iline giden RİZEM Kültür ve Turizm Derneği heyeti burada Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Aydın Aslan,il müdür yardımcısı Aykut Hakan Kutluhan,Şanlıurfa ve Rize'deki otel, seyahat acenteleri, turizm STK başkanları ile temsilcilerinin de olduğu ve 40 kişinin katıldığı toplantıda bir araya geldi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz Bölgesi arasında turizm köprüsünün kurulmasının amaçlandığı toplantıda bölgeler arası turizmi canlandırmak için yapılacak çalışmalar ve öneriler tartışıldı.

rizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(5).jpg

Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgeleri arasında kardeşlik ve turizmin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen, "Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Turizm Köprüsü Projesi" kapsamında Şanlıurfa’dan Mardin’e geçen Rizem Kültür ve Turizm Derneği heyeti, Mardin'de aynı sektörde faaliyet gösteren ilgililer ile bir otelde düzenlenen toplantıda buluştu.

Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, buradaki konuşmasında, Rize ve Mardin arasındaki kardeşlik ve dostluğun, Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri olan Ovit Tüneli'nin yapılmasını sağladığını belirtti.

rizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(9).jpg

Kardeşliğin her sınırı aştığına işaret eden Öztürk, "Demek ki şehirlerin, kültürlerin, insanların kardeşliği, birlik ve beraberliği hiç aşılamayacak sanılan dağları, zirveleri aşabilecek gücü de beraberinde getiriyor. Bu, Türkiye bir ve beraber olduğunda, kardeşçe nelerin başarılabileceğini, nelerin üstesinden gelinebileceğini bir kez daha gösteriyor." dedi.

Öztürk, kısa sürede terörün izlerinin Mardin ve bölgeden silindiğini ve bu sayede turizmde istenilen hedeflere doğru ilerlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Geçen yıl turizmde hedeflerimizi belki tutturamadık. İnsanların güvenliği, terör ve terörün yarattığı iklim maalesef Mardin ve bölgemizdeki turizmi etkiledi ama her geçen gün vatandaşımızın terörle mücadele konusundaki desteği, sağduyusu, devletiyle olan birliği ve bütünlüğü sayesinde bugün Mardin ve bölgede ciddi bir huzur ortamı sağlandı. Bu huzur ortamının ortaya çıkardığı sonuçları her beraber yaşıyoruz. Bu sonuçlardan biri de turizmde yeniden ivme yakalamamız. Bir atılım gerçekleştirdik. 6 aylık kısa bir sürede terörün izlerinin silinmesi, can güvenliğinin sağlanması, turizmin alt yapısının güçlenmesine yönelik yeni yatırımların yapılmasıyla turizm ciddi bir hareketlilik kazandı."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın ise Karadeniz'den gelen turizmcilere teşekkür etti.

rizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(8)-001.jpg

Mardin'in Mezopotamya'nın önemli şehirlerinden biri olduğuna değinen Aydın, Rize'nin de Karadeniz'de aynı öneme sahip bir il konumunda bulunduğunu aktardı.

Aydın, iki şehrin yakınlaşmasının güzel bir etkinlik olacağı düşüncesini dile getirerek, "Biz kentinize turist göndereceğiz siz de bizim kentimize turist göndereceksiniz. Turizm çarkının devam etmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz inşallah." diye konuştu.

Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan da, Mardin'de çok güzel bir şekilde karşılandıklarını belirterek, bundan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Rizem Kültür ve Turizm Derneği buradaki toplantının ardından Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Rize heyeti, proje hakkında Vali Yaman’a bilgi vererek bölgeler arası turizmin önemine dikkat çekti.  

rizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(13).jpgrizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(6).jpgrizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(7).jpgrizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(10).jpg

rizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(11).jpgrizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(12).jpgrizem-kultur-ve-turizm-dernegi-tarafindan-hazirlanan-dogu-karadeniz-ve-guneydogu-anadolu-kultur-ve-turizm-koprusu-projesi-kapsaminda-dernek-uyeleri,-gaziantep,-sanliurfa-ve-mardin-illerine-ziyarette-bulundu-(14).jpg