Rize’den Sakarya’ya Yatırım Daveti

Rize’den Sakarya’ya Yatırım Daveti
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'na iade-i ziyaret gerçekleştiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Güven ortamı ve ekonomik istikrar ile ekonomimiz büyümeye, şehirlerimiz gelişmeye devam edecek. Sakarya olarak hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum" derken Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize'nin hızla geliştiğini aktararak Sakaryalı iş adamlarını bu gelişimden pay sahibi olmaya davet etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

rize’den-sakarya’ya-yatirim-daveti-3.jpg

SATSO'nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti paylaşan Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize ekonomisi ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Eylül ayında yapılması planlanan ancak bir maddede değişiklik yapılması nedeniyle ertelenen Havalimanı Projesi'nin önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini ifade eden Karamehmetoğlu, Rize-Mardin Sevgi Yolu Projesinin de uluslararası bir proje olduğunu vurguladı. Karamehmetoğlu, projenin doğu ve güneydoğu illerinin yanı sıra Ortadoğu ve Ortaasya ülkeleri ile gerçekleşecek ticarete katkı sağlayacağını, 2017 yılında ihalesi yapılması hedeflenen Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi Projesi ile Avrupa ülkeleri ile de yeni bir ipek yolunun kurulmuş olacağını ifade etti. Karamehmetoğlu ayrıca turizmde önemli çalışmaların hayata geçirildiğini ifade ederek, "Biz Sakarya kadar potansiyeli olan bir şehir değiliz ancak Rize'de önemli fırsatlar var" diyerek Sakaryalı iş adamlarını da ilimiz ve bölgemizde gerçekleşecek bu gelişimde pay sahibi olmaları için yatırım yapmaya davet etti. Rize Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ise Sakarya ziyaretinden mutlu olduklarını dile getirerek, "Sizlerle her zaman birlikte olmak isteriz. Rize'mize yatırım için de bekliyoruz" şeklinde konuştu.

rize’den-sakarya’ya-yatirim-daveti-1.jpg

Rize TSO Ailesine ilgileri ve misafirperverliği için teşekkür eden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya ekonomisi ile ilgili bilgiler verdi. Rize'nin ata toprağı olduğunu vurgulayan Kösemusul, "Sakarya'mıza ziyaretinizin ardından sözleştik ve bugün sizlerleyiz. Sakarya'mız her sektörde çok önemli potansiyele sahip, hızla büyüyen ve gelişen bir şehir. Milli üretim ve otomotiv şehri vizyonumuzla, sanayi ve ticarette kümelenme çalışmalarımızla, tarım ve turizmde yeni ve kapsamlı projeler ve yükselen ihracatımızla orta vadede inşallah Türkiye'nin yıldız şehri olacağız. Rize TSO bizim kardeş Odamız. İşbirliğimiz ve ortak çalışmalarımız devam etsin istiyoruz. İçeride ve dışarıda yaşanan tüm sıkıntılara rağmen iş dünyamız kararlı. Güven ortamı ve ekonomik istikrar ile ekonomimiz büyümeye, şehirlerimiz gelişmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

rize’den-sakarya’ya-yatirim-daveti-2.jpg