Rize'den Tarihe 'IŞIK' Tutacak Açıklama

Rize'den Tarihe 'IŞIK' Tutacak Açıklama
Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Fahri Işık, Rize'de yanlış bilinen bir gerçeği açıkladı. İşte Işık'ın tarihe ışık tutacak açıklaması:

Gençlik Haftası kapsamında; Rize Valiliğince ilimize davet edilen Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Fahri Işık, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde “Uygarlık Anadolu’dan Doğdu” bir konferans verdi. Yoğun ilginin olduğu ve Prof. Dr.Fahri  Işık'ın, slaytlarla desteklediği konferansta Prof. Dr. Işık, bir gerçeğe ışık tutarak! "Yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen bulgular, Yunan Medeniyeti'nin Anadolu Medeniyeti'nden etkilendiğini gösteriyor. Sanıldığının aksine, Batı Uygarlığının temelinde Yunan Medeniyeti değil, Anadolu Medeniyeti vardır" dedi.

fahri-isik-rize-konferansi-2.jpg

Prof. Dr. Fahri Işık'ın, MÖ 1200-500 yılları arasında Yunan Medeniyetinin, bilim ve sanat alanında Anadolu’daki uygarlıklardan etkilendiğini, yaratıcı ve öncü adımların ilk kez Anadolu topraklarında atıldığı gerçeğini vurguladığı konferansa, Rize Valisi Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır’ın yanı sıra protokol mensupları, öğrenciler ve Rizeliler yoğun ilgi gösterdi.

fahri-isik-rize-konferansi-3.jpg

Prof.Dr.Işık, konferansının içeriğindeki bilgileri, sunduğu slaytlarda yer alan resimler ve yazılı belgelerle de kanıtlayarak, "Yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen bulgular, Yunan Medeniyeti'nin Anadolu Medeniyeti'nden etkilendiğini gösteriyor. Sanıldığının aksine, Batı Uygarlığının temelinde Yunan Medeniyeti değil, Anadolu Medeniyeti vardır" dedi.

Program sonunda ise Rize Valisi Nurullah Çakır tarafından Prof. Dr. Fahri Işık'a çeşitli hediyeler verildi.

fahri-isik-rize-konferansi-5.jpg

fahri-isik-rize-konferansi-4.jpg

fahri-isik-rize-konferansi-1.jpg