Rize'den Umreye gidecekler bilgilendirildi

Rize'den Umreye gidecekler bilgilendirildi
Rize’de kutsal topraklara gidecek umreciler için bilgilendirme semineri düzenlendi.

Rize’de İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umre ibadetini yapmak üzere “Servisli 15 Günlük 13. Tur” ile kutsal topraklara gidecek 94 umreci için bilgilendirme semineri düzenlendi..

İl Müftüsü Naci Çakmakçı Müftü Mahallesi Berat Camiinde gerçekleştirilen seminerde umrenin fazileti ve umre yolculuğu esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında umrecilere bilgilendirmede bulundu. Rize İl Müftü Yardımcısı Abdulkerim Karabıyık ve müftülük görevlileri tarafından umrecilere eğitim semineri verildi.

Seminerde, "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Umrenin Hikmeti, Umre’deki Sembollerin Anlamı, Umre Yolculuğundan Önce Maddi Manevi Hazırlık, Temel Sağlık Bilgileri ve Kadınlara Özgü Haller" hususlarında sunumlar yapıldı. Ayrıca, Kabe maketi etrafında uygulamalı tatbikat gerçekleştirilerek umreciler bilgilendirildi.

Rizeli umrecilerin yolculuğu 7 Kasım 2023 tarihinde başlayacak.

rizeden-umreye-gidecekler-bilgilendirildi-4.jpg

rizeden-umreye-gidecekler-bilgilendirildi-8.jpg

rizeden-umreye-gidecekler-bilgilendirildi-7-001.jpg

rizeden-umreye-gidecekler-bilgilendirildi-5.jpg

rizeden-umreye-gidecekler-bilgilendirildi-3.jpg

rizeden-umreye-gidecekler-bilgilendirildi-6.jpg

rizeden-umreye-gidecekler-bilgilendirildi-2.jpg

rizeden-umreye-gidecekler-bilgilendirildi-1.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum