Rize'den Umre'ye Giden 30 Kanser Hastası Rize'ye Döndü

Rize'den Umre'ye Giden 30 Kanser Hastası Rize'ye Döndü
Rize’den Umre için kutsal topraklara giden 30 kanser hastası, Umre vazifesini yerine getirerek kente geri döndü.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği’nin bu yıl 3.sünü düzenlediği "Kutsal Topraklarda Manevi Şifa" Projesi kapsamında Umre için kutsal topraklara giden 30 kanser hastası yurda döndü.

Bu kapsamda Rize’de kahvaltılı toplantıda bir araya gelindi. Yakamoz Rastaurant’ta düzenlenen programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, kanser hastaları ve aileleri ile gazeteciler katıldı.

rize’den-umre-icin-kutsal-topraklara-giden-30-kanser-hastasi-umre-vazifesini-yerine-getirerek-kente-geri-dondu-(8).jpg

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen burada yaptığı açıklamada, “Bu sene üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz Kutsal Topraklarda Manevi Şifa projemizin Umre kafilesiyle gidip döndükten sonra sağlıklı bir şekilde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Hava Yolları’nın ulaşım sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz bu projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen Rize Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’a, Rize Milletvekilimiz Sayın Hasan Karal’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak'a ve sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyoruz. Burada bulunmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

nilufer-emen-002.jpg

İnsan hayatında çok mutlu anlar olduğunu ve şuanda o anlardan birini yaşadıklarını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise yaptığı konuşmada, “Siz değerli hemşerilerimle bu gönül sofrasını paylaşmaktan son derece memnuniyet duyuyorum. Her hayır ve her güzel eser elbette çok anlamlıdır; ancak önemli olan böyle güzel işleri başlatabilmektir. İnsanların yüreğine su serpen mükemmel organizasyonu, insanları mutlu eden ve sizlerin yüzlerinde tebessümün oluşmasının zeminini hazırlayan dernek başkanımız Nilüfer Emen hanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Bütün imkanlarını seferber ederek böylesine güzel projeye gönülden destek veren Rize Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’a teşekkür ediyorum. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, AK Parti Rize Eski İl Başkanı Yılmaz Katmer, İşadamı Kaya Yıldırım gibi bazı hayırsever dostlarımızın katkılarıyla ve bizim hatırımızı sayan arkadaşlarımızın da katkılarıyla bizler de elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık. İnşallah bu projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini arzu ediyoruz.” dedi.

hasan-karal-034.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal konuşmasına şöyle devam etti: “Dünya bir imtihan dünyası. Hepimiz bir şeyle sınanıyoruz. Kimisi zenginliğiyle sınanıyor kimisi fakirliğiyle. Bazılarımız hastalığıyla bazılarımız ise makamıyla sınanıyor. Herkes bir imtihandan geçiyor. Az önce Nilüfer Hanım hastalarımızla beraberiz dedi. bu masanın etrafından hasta olmayan kimseyi görmüyorum. Bakınız ben az önce ilaç içtim, biraz sonra yine içeceğim. Hasta olmayanımız yok. Hepimizin mutlaka bir hastalığı var. Kimisinin beyni kimisinin ruh hastalığı var. Bazılarımızın zikri fikri hastalığı bazılarımızın ise beyin hastalığı var. Dünyada hasta olmayan yok.”

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın ardından konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş “Bu projenin bir parçası olduğumuz için Rabbimize şükrediyoruz. Projeyi düşünenlere, başlatanlara ve katkısı olan herkese sonsuz şükranlarımız sunuyorum. Yaşadığımız dünya geçici, kalıcı olan öbür taraftır. Burada ne yaptığımıza bakılacak. Burada sizleri mutlu görünce bizler de mutlu olduk. Allah dualarınızı kabul eylesin. Bu proje devam ettiği sürece bizler elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

erdogan-bektas-020.jpg

Umre’ye giden kafilede bulunan Neşe Kopuz burada yaptığı konuşmada dikkat çekici ifadeler kullandı. Yaşadığı sağlık sorunlarını Umre ziyaretinde bıraktığını belirten Kopuz, kullanmak için yanına aldığı ilaçları hiç kullanmadığını, sağlığına Umre için gittiği kutsal topraklarda kavuştuğunu belirtti.

rize’den-umre-icin-kutsal-topraklara-giden-30-kanser-hastasi-umre-vazifesini-yerine-getirerek-kente-geri-dondu-(6).jpgsaban-aziz-karamehmetoglu-005.jpgrize’den-umre-icin-kutsal-topraklara-giden-30-kanser-hastasi-umre-vazifesini-yerine-getirerek-kente-geri-dondu-(2).jpgrize’den-umre-icin-kutsal-topraklara-giden-30-kanser-hastasi-umre-vazifesini-yerine-getirerek-kente-geri-dondu-(9).jpg