Rize’den Yemen’e Kardeş Eli

Rize’den Yemen’e Kardeş Eli
Rize İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şube Başkanı İsmail Yalçın, Yemen’de yaşanan insanlık dramına karşı hayırsever vatandaşlara yardım seferberliği çağrısında bulundu.

Rize İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şube Başkanı İsmail Yalçın, büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan, İslam coğrafyasında önemli bir yere sahip olan ve ecdadımız Osmanlı’dan izler taşıyan Yemen’de yaşanan iç savaş nedeniyle açlık ve ölüm tehlikesinin baş gösterdiğini ifade ederek felaket boyutuna ulaşan açlığın yanı sıra temiz su ve sağlık bakımından yoksun olmanın sıkıntısı yüzünden giderek artan ölümlerin Yemen’e acil destek ihtiyacını elzem kıldığını söyledi.

24 milyon nüfusa sahip Yemen'de ülkenin büyük bir kısmının insani yardıma muhtaç durumda kaldığını ve yaklaşık 15 milyon kişinin güvenli içme suyuna erişimi bulunmadığını kaydeden Müftü Yalçın, “Sağlık alt yapısının tamamen çöktüğü ülkede, 2 milyon çocuk beslenme yetersizliği ve ciddi sağlık sorunları yüzünden hayatta kalma mücadelesi veriyor. Temel gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının had safhada olduğu Yemen, ülkedeki açlık ve susuzluk tehlikesi yüzünden büyük bir insani kriz yaşıyor. Yemen’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Türkiye Diyanet Vakfı, zor günler geçiren kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyor ve Yemen için hayırsever milletimizi yardım seferberliğine çağırıyor.” dedi.

Müftü Yalçın, “Yemen’in çığlığını duymazdan gelmeyelim. Savaş, şiddet ve açlıkla mücadele eden kardeşlerimizin yanlarında olabilmek adına Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlattığı bu anlamlı kampanyada, Rize İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize il ve İlçe Şubeleri olarak ilimiz genelinde 15 Kasım 2018 – 15 Ocak 2019 tarihleri arasında devam edecek olan “Rize’den Yemen’e Kardeşlik Eli” kampanyası ile biz de yerimizi alıyoruz” sözleriyle açıklamasına şöyle devam etti: “Tarih boyunca mazlumların yanında olan milletimiz, Yemen'in çığlığına da sessiz kalmayacaktır. Yemenli kardeşlerimize ilimizden yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız, Rize il ve ilçe Müftülüklerimize, Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şubelerimize, il geneli Cami görevlilerimize ve Kur’an kursu öğreticilerimize müracaat ederek kampanyamız hakkında bilgi edinebilirler.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubemizin Vakıflar Bankası Rize Şubesinde bulunan TR35 0001 5001 5800 7292 6530 21 İban nolu hesabına “YEMEN’E YARDIM” notunu düşerek bağış yapabilirler. Ayrıca, bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilir, cep telefonlarından da ‘YEMEN’ yazıp 5601'e kısa mesaj göndererek 10 TL destekte bulunabilirler.

Dünyanın en büyük açlık krizinin yanı sıra temiz su ve sağlık bakımından yoksun olmanın sıkıntısı yüzünden giderek artan ölümler Yemen’e uzanan yardım elimizi güçlendirmek gerektiğini ortaya koyuyor.

Daha büyük insanî felaketlerin ortaya çıkmaması için acilen harekete geçilmesi, önlemler alınması ve gerekli yardımların bölgeye ulaştırılması için Yemen’in çığlığını duymaya tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz.

İlimizde yürüttüğümüz yardım kampanyalarında her zaman destek olan hayırsever halkımızın bu anlamlı kampanyada da desteklerini bekliyoruz.”