Rizeli Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Görevden Alındı

Rizeli Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Görevden Alındı
Rizeli Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga’nın Rizeli Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Murteza Balcı görevden alındı.

Rize’nin Ketenli Köyünden olan Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Murteza Balcı, başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı. Balcı, Mülkiye Başmüfettişi iken 3 Ağustos 2012 tarihli kararname ile Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına atanmıştı.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı ile birlikte Strateji Geliştirme Başkanı ve Bakanlar Kurulu Sekreteri  görevden alınırken, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı ile Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcılığına atama yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararnamelerine göre, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Murteza Balcı ile Strateji Geliştirme Başkanı Muhsin Sezgi ve Bakanlar Kurulu Sekreteri Mehmet Ergün başka bir göreve atanmak üzere görevden alındı. Aynı kararnamede Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığına Ünal Eryılmaz, Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcılığına, Fazlı Yıldırım’ın atandığı yer aldı.

MURTEZA BALCI KİMDİR?

murteza-balci-rizeli-basbakan-mustesar-yardimcisi.jpg

Rize’nin Ketenli Köyü nüfusuna kayıtlı Balcı, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisansını 1995 yılında tamamladı. Ders aşamasını tamamladığı Sosyoloji alanındaki doktora çalışması devam etmektedir.

1992 yılında Erzurum İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Devletin farklı birimlerinde stajlarını tamamladıktan sonra 8 ay boyunca İngiltere’de Bilgi Artırımı ve Dil Eğitimi aldı. Kaymakam Adaylığı döneminde Niğde-Çiftlik ve Çanakkale-Yenice ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.Kaymakam Adaylığı Stajını başarıyla tamamladıktan sonra asaleten kura ile Samsun-Yakakent Kaymakamlığına başlayarak daha sonra Gümüşhane-Torul, Erzurum-Çat, Erzurum Vali Yardımcılığı, Osmaniye Vali Yardımcılığı ve Yalova-Altınova Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2005 yılında katıldığı sınavları kazanarak Mülkiye Teftiş Kuruluna girdi. 2006 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. 2011 yılında Amerika’da Northern Illinois University (NIU)’de 6 ay süreli Mesleki Gelişim ve Liderlik Proğramına katıldı ve sertifika aldı. 3 Ağustos 2012 tarihli kararname ile Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı oldu.