Rizeli Bayanlar Hünerlerini Yarıştırdı

Rizeli Bayanlar Hünerlerini Yarıştırdı
Rizeli bayanlar hünerlerini bu kez yaş pasta yapımında gösterdi. 45 Rizeli bayanın yaptığı yaş pastalar en güzeli, en lezizi benim diyebilmek için yarıştı.

Rize İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kurs Öğretmeni Sema Uyar  yönetiminde açılan Aşçılık Kursu’nda bugün 94 kursiyer 2,5 aylık kurs süresince öğrendiklerini sergileyerek en leziz, en güzel yaş pastayı yapabilmek için yarıştı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışma programına Rize Valisi Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan’ın Eşi Milli Eğitim İl Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Canan Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım’ın Eşi Süheyla Yıldırım, Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bahri Gülal ve kursiyerler katıldı.

yaspasta-yarismasi-(8).jpg

Sanatçı İrina Razumova’nın piyano resitali eşliğinde gerçekleşen yarışma öncesi Kurs Öğretmeni Semra Uyar yaptığı kısa konuşmada, “Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Kursu Kursiyerlerinin 2,5 aylık süreçte yaş pasta yapımında ne kadar performans göstereceklerini görebilmek için bu yarışmayı düzenledik. 94 kursiyerimizin yapmış olduğu yaş pastalardan 45’i ön elemeyi geçerek 2. Etapta yarışmaya hak kazanacak. Kursiyerlerimize başarılar dilerim. Kursumuzun bu dönemki etabı haziran ayında sona erecek.” dedi.

yaspasta-yarismasi-rize.jpg

Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bahri Gülal ise yaptığı konuşmada, “Semra Hoca yönetiminde ciddi bir şekilde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bu günde bu güzel çalışmaların eseri olarak 45 yaş pasta ilk 3’e girmek için yarışacak. Ben inanıyorum ki bugün burada yarışacak 45 yaş pasta da ilk üçe girecek değerdedir. Emeği geçenlere ve Semra Hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

yaspasta-yarismasi-(2).jpg

Konuşmaların ardından Jüri Başkanı Derya Deniz yönetiminde Milli Eğitime bağlı Şube Müdürleri, Kültür Merkezi Şube Müdürleri ve Halk Eğitim Merkezine bağlı öğretmenlerden oluşan 8 kişilik jüri tarafından 4 kriterde yaş pastalar değerlendirilmeye alınarak bu kriterler pastanın amaçlarına uygun olarak genel görünümünün tam olup olmadığı, yaş pastanın dilimlenmiş halde görünümü, krema kıvamının tam olup olmadığı ve tat ve lezzetinin durumu baz alınarak ilk üç derece şu şekilde oluştu:

1 nolu yaş pastanın sahibi Fatma Ayvaz birinci,

39 nolu yaş pastanın sahibi Ayşe Çırakoğlu ikinci,

4 nolu yaş pastanın sahibi  Sema Oflu üçüncü.

Dereceye giren kursiyerlere çeşitli ödüller ve plaket takdim edildi.

yaspasta-yarismasi-(3).jpg

yaspasta-yarismasi-(4).jpg

yaspasta-yarismasi-(1).20130116203340.jpg

yaspasta-yarismasi-(5).jpg

yaspasta-yarismasi-(6).jpg

yaspasta-yarismasi-(7).jpg

yaspasta-yarismasi-(8).20130116203432.jpg

yaspasta-yarismasi-(9).jpg

yaspasta-yarismasi-(10).jpg

yaspasta-yarismasi-(11).jpg

yaspasta-yarismasi-(12).jpg

yaspasta-yarismasi-(13).jpg