Rizeli Diyor ki: İki Yüzlü Rize ! Yol mu Önemli Lale mi?

Rizeli Diyor ki: İki Yüzlü Rize ! Yol mu Önemli Lale mi?
Rize Belediyesi, 15 ayrı renkte 65 bin lale ile şehre geçici güzellik katmaya çalışırken, ana caddeler başta olmak üzere kent genelinde sokakların hali içler acıtıyor.

Rize'de sürücüler başta olmak üzere vatandaşlar ise önceliğin laleye değil bozuk yolların onarılmasına verilmesini istedi.

Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi tarafından Şubat ayında şehir içinde cadde ve kavşaklara 65 bin adet lale soğanı dikildi. Lale soğanlarının açmaya başlamasıyla şehrin görünümüne güzellik katmak isteyen Rize Belediyesi, ana caddeler başta olmak üzere bozulan yolların şehre kattığı görüntü kirliliği ile ulaşım sorununu göremiyor.

rize-caddeleri-bozuk-yollar-(8).jpg

Atatürk Caddesi ile Yeniköy Mahallesi üzerindeki yolların berbat bir hal aldığını ifade eden başta sürücüler olmak üzere Rizeli vatandaşlar, şov değil hizmet beklediklerini kaydederek, “Lalelerle geçici güzellik arayan, kış mevsiminin sona ermesine rağmen asfalt yapmayı unutan, şehrin ana caddeleri ile sokaklarının içler acısı halini göremeyen Rize Belediyesi bu yollarla ne zaman ilgilenecek?” diye Rize Belediyesine sitem ederek, “Geçen yıl dünya standartlarında bir asfalt tesisi kurduklarını ve saatte 60 ton olan asfalt üretimini 200 tona çıkardıklarını açıklayan yetkililer şehrin yollarının halini görmüyor mu? Önceliğimiz laleler mi, bozuk yolların yapılması mı?” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KASAP HEDEF 300 BİN ÇİÇEK

resat-kasap-lale.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise yaptığı açıklamada, şehrin çeşitli cadde ve kavşak noktalarına dikilen lalelerin görselliğiyle bulundukları yerlere farklı bir hava kattığını, Rizelilerin ve Rize’yi ziyarete gelenlerin ilgi odağı olduğunu açıkladı.

Yaz mevsimi öncesinde Belediye Park Bahçe ekiplerince, park ve yeşil alanlarda mevsimlik çiçek dikimi ve düzenleme çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kasap, 2015 yılında 242 bin mevsimlik çiçek dikildiğini, 2016 yılı içinde 300 bin çiçeğin dikileceğini söyledi.

rize-caddeleri-bozuk-yollar-(5).jpgrize-caddeleri-lale-(15).jpgrize-caddeleri-bozuk-yollar-(3).jpgrize-caddeleri-lale-(2).jpg

rize-caddeleri-bozuk-yollar-(7).jpgrize-caddeleri-lale-(3).jpgrize-caddeleri-bozuk-yollar-(1).jpgrize-caddeleri-lale-(11).jpg

rize-caddeleri-bozuk-yollar-(2).jpgrize-caddeleri-lale-(6).jpgrize-caddeleri-bozuk-yollar-(6).jpgrize-caddeleri-lale-(13).jpg

rize-caddeleri-bozuk-yollar-(9).jpgrize-caddeleri-lale-(5).jpgrize-caddeleri-bozuk-yollar-(10).jpgrize-caddeleri-lale-(8).jpg

rize-caddeleri-bozuk-yollar-(4).jpgrize-caddeleri-lale-(9).jpgrize-caddeleri-lale-(12).jpgrize-caddeleri-lale-(16).jpg