Rizeli Eren Türkiye'nin Gururu Oldu - VİDEO İZLE

Rizeli Eren Türkiye'nin Gururu Oldu - VİDEO İZLE
Bu otomobilin tasarımcısı Rizeli Makine Mühendisi Eren Birben. Birben tasarladığı otomobille Rizelilerin gurur kaynağı oldu.

Rizeli Makine Mühendisi Eren Birben, tasarladığı otomobille Dünyanın en büyük markalarının, en gelişmiş otomobillerinin sergilendiği Cenevre Fuarında boy göstererek Rize’nin gurur kaynağı oldu.

Cenevre Fuarı’nda sergilenen ve Rizeli Makine Mühendisi tasarımcı Eren Birben tarafından geliştiren konsept araç, Hyundai’nin yakın gelecekte Alfa Romeo modellerine rakip olacağının işaretlerini verirken, Birben tasarladığı otomobille Rizelilerin ve Türkiye’nin gurur kaynağı oldu.

eren-birben-cenevre-fuarinda-1.jpg

Tasarım konusundaki atağa geçen firmalardan Hyundai, önümüzdeki günlerde sportiflik alanında da markasını başka bir kulvara taşımayı planlıyor. Kendi tasarım stüdyoları dışında, Avrupa’da desteklediği tasarım stüdyolarıyla da işbirliği yapan Hyundai, gelecekteki sportif modellerini şimdiden hazırlıyor.

eren-birben-cenevre-fuarinda-2.jpg

Fuarda görücüye çıkan ve Hyundai logosuyla sergilenen konsept araç, Hyundai’nin doğrudan İtalyan Alfa Romeo’ya rakip olacak yeni modellere gözünü diktiğini gösteriyor. Erkeksi ve sportif hatlarıyla dikkat çeken konsept aracın tasarımcısıysa Eren Birben. Hyundai tarafından desteklenen konsept, farklı tasarımcıların en beğenilen çalışmaları birleştirilerek oluşturulmuş.

eren-birben-cenevre-fuarinda-3.jpg

Jinekolog Doktor Fazilet Birben ile Jinekolog Doktor Doğanbey Birben'in 2 çocuğundan biri olan Eren Birben'in tasarladığı otomobilin arka camı bulunmuyor ve otomobilin üzerinde kamera bulunuyor.

EREN BİRBEN KİMDİR?

1984 yılında Rize'de doğdu. İlkokulu Rize'de bitiren Eren Birben, orta öğrenimini Üsküdar Amerikan Koleji'nde tamamladı. Amerika'da Cornell University'den makine mühendisi olarak mezun olan Birben, daha sonra İngiltere'de Coventry University'de 1 yıl otomobil dizaynı üzerinde eğitim gördü. Eren, 3 yıl Japonya'da Toyota'da  iç dizayn mühendisi olarak çalıştıktan sonra girdiği Torino'daki IED otodizayn okulunda, şu anda masterini tamamlamak üzere.