Rizeli Erkekler: Karadeniz Kadını Yarı Erkek, Cesur ve Yüreklidir

Rizeli Erkekler: Karadeniz Kadını Yarı Erkek, Cesur ve Yüreklidir
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Rize'de erkeklere Karadeniz kadını soruldu. Erkekler, Karadeniz kadını hakkında ilginç cevaplar verdi.

Rize Kadınlar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER) ve Rize Belediyesinin katkıları ile  8 Mart Dünya Kadınlar günü programı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. Dünya Kadınlar günü nedeniyle Rize'de erkeklere Karadeniz kadını soruldu. Kısa röportajlı film seyircinin yoğun ilgisini çekti. Erkekler, Karadeniz kadını hakkında ilginç cevaplar verdi. Karadenizli kadının yarı erkek, cesur ve yürekli olduğunu söyledi. Program, Rikader Başkanı Selda Albayrak’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti

kadinlar-gunlerini-“rikader”-le-kutladi8.jpg

Rize Milletvekili Hasan Karal’ın da katıldığı RİKADER’in hazırlayıp sunduğu 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğine Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin, RİKADER Başkanı Selda Albayrak, Gazi Üniversitesi Eğitim fakültesi Resim-İş Eğitim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Yangın Buyurgan, Çayeli Bakır İşletmeleri Bakım Müdürü Gönül Uluğtan, Yeni Şafak Gazetesinden Özlem Albayrak, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, Rikader üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

kadinlar-gunlerini-“rikader”-le-kutladi2.jpg

kadinlar-gunlerini-“rikader”-le-kutladi9.jpg

KADIN GÖZÜYLE RİZE

Kadınlar gününde Rizeli kadınlarla  misafir olarak birlikte olan, Gazi Üniversitesi Eğitim fakültesi Resim-İş Eğitim Ana Bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Yangın Buyurgan, Çayeli Bakır İşletmeleri Bakım Müdürü Gönül Uluğtan, Yeni Şafak gazetesinden Özlem Albayrak’da salonda bulunan kadınlara birer konuşma yaptı. Her konuşmacı RİKADER tarafından düzenlenen kadın gözüyle Rize fotoğraf yarışmasında ilk üçe girenlere ödüllerini takdim ettiler.

kadinlar-gunlerini-“rikader”-le-kutladi1.jpg

MENDUHA KASAP HANIMLARA ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Program çıkışta hazırlanan Piyona ve sanatçıların seslendirdiği küçük bir konser ve Kokteyle devam etti. Kokteyl de Rize Belediye Başkanı eşi Menduha Kasap katılımcı kadınlarla tanışarak her birine birer çiçek takdim etti.

kadinlar-gunlerini-“rikader”-le-kutladi3.jpg

kadinlar-gunlerini-“rikader”-le-kutladi4.jpg

kadinlar-gunlerini-“rikader”-le-kutladi5.jpg

kadinlar-gunlerini-“rikader”-le-kutladi6.jpg

kadinlar-gunlerini-“rikader”-le-kutladi-7.jpg