Rizeli eşi ceza evcilleştirdi!

Rizeli eşi ceza evcilleştirdi!
Rize'nin Fındıklı ilçesinde, eşini yaralayan ve denetimli serbestlik uygulaması kapsamında bir yıl boyunca kitap okuma cezasına çarptırılan kişi, artık eşiyle daha iyi geçiniyor.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, ''söylenerek salata yaptığı'' gerekçesiyle eşini yaralayan ve denetimli serbestlik uygulaması kapsamında bir yıl boyunca ''evlilik hayatında mutlu olmanın yolları'' konulu kitap okuma cezasına çarptırılan kişi, artık eşiyle daha iyi geçiniyor.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 yıl önce akşam yemeğinin ardından eşi Fatma Turan'dan salata yapmasını isteyen Nizamettin Turan (45), salata yaparken eşinin söylenmesi üzerine, salata tabağını kaldırıp yere vurdu.

Yerden fırlayan tabağın yüzüne çarpması sonucu yaralanan Fatma Turan, götürüldüğü Fındıklı Bölge Guatr Araştırma Merkezi'nde tedavi edildi.

Tedavinin ardından polisin olaya ilişkin tutanak tutmasıyla hakkında, ''eşini kasten yaralama'' suçundan dava açılan Nizamettin Turan, Fındıklı Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonucunda, 5 ay hapse mahkum edildi.

Mahkeme Turan'ın cezasını, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, bir yıl boyunca, ''evlilikte mutlu olmanın yolları'' konulu kitap okumaya çevirdi. Fındıklı Halk Kütüphanesi'nde bir yıl boyuncu kitap okuyan Turan, cezasını tamamladı. 
    
-''ARTIK DAHA ANLAYIŞLIYIM''- 
    
Nizamettin Turan, yaptığı açıklamada, bugün eşiyle arasındaki ilişkinin çok farklı olduğunu belirterek, ''Önceden kızarak karşıladığım küçük problemleri şu anda anlayışla karşılıyorum'' dedi.

Kitap okumanın önemli faydalarını gördüğü vurgulayan Turan, ''Eşimle aramızda bir tartışma geçmişti. Aile içinde olabilecek bir tartışma. Fakat mahkemeye düştük ve mahkeme bana bir yıl boyunca kitap okuma cezası verdi. Bu cezayı bitirdim. Şimdi eşimle daha mutluyum. Kitaplardan öğrendiğim en önemlisi şey, aile içindeki problemlerin konuşarak ve ötelenmeden bir an önce çözülmesi gerektiğidir'' diye konuştu.

Aile içinde tartışmalar yaşanabileceğini, ancak bunun çocukların yanında olmaması gerektiğini de öğrendiğini ifade eden Turan, eşinin kendisine, ''İyi ki kitap okuma cezası aldın, biraz kendine geldin'' dediğini anlattı.

Fatma Turan ise eskiye göre daha mutlu olduklarını belirterek, ''Eşim akşam eve geldiğinde bana eskisinden daha iyi davranıyor. Eşim kitap okuduktan sonra daha bir kibar, daha bir nazik hale geldi. Eskiden daha sert tavırları vardı. Şu anda daha iyi. Kitap okumaya da beraber gidiyorduk. Kitapta okuduklarını evde aile içinde uyguluyor'' dedi.