Rizeli Fotoğraf Sanatçısı Topal, Samsun'dan Ödülle Döndü

Rizeli Fotoğraf Sanatçısı Topal, Samsun'dan Ödülle Döndü
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğünce düzenlenen, ‘Kızılırmak Deltasını Anlatmak‘ konulu fotoğraf yarışmasında Rizeli Fotoğraf Sanatçısı Murat Topal, 3.’lük ödülü kazandı.

Samsun'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunca düzenlenen 1. Foto Safari ve Fotoğraf Yarışması'nın dereceye girenleri belirlendi. 15 ilden 139 fotoğraf sanatçısının 463 fotoğraf ile katıldığı yarışmada Rizeli Fotoğraf Sanatçısı Murat Topal, "Yansıyan Yıldızlar" konulu fotoğrafla üçüncülük elde etti. Topal, ödülünü Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer'den aldı.

kizilirmak-deltasini-anlatmak-fotograf-yarismasi-(2).jpg

Kızılırmak Deltası Cenneti'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen ve 15 ilden yaklaşık 139 fotoğrafçının katıldığı fotosafari sonunda seçici kurul, yarışmacıların 3 gün içinde çekilmesi şartı ile çektiği 463 fotoğraf arasında ilk 3'e girenleri açıkladı.

Seçici kurulu Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan (Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi), Atanur Sevim (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanat Eğitimi Bölümü), Güngör Çınar (Fotoğraf Sanatçısı/Heykeltıraş), Murat Danacı (SAMFAD, Fotoğraf Sanatçısı), Özden Sağlam (Fotoğraf Sanatçısı), Vedat Soğukpınar  (Fotoğraf Sanatçısı), Şevki Başkurt (Samsun Büyükşehir Belediyesi-Grafiker-Tasarımcı)’dan oluşan yarışma sonunda Ankara'dan Nezaket Çağlar, "Şahinler" konulu fotoğrafıyla birinci oldu. Samsun’dan Mustafa Güral, "Deltada Sürü" konulu fotoğrafla ikincilik ve Rize’den Murat Topal "Yansıyan Yıldızlar" konulu fotoğrafla üçüncülük elde etti. Ayrıca 40 fotoğraf sergilemeye değer bulundu. Fotoğraflar Samsun, Ankara ve İstanbul'da sergilenecek. Bir otelde düzenlenen törenle dereceye giren fotoğrafları çekenlere para ödülleri verildi.

kizilirmak-deltasini-anlatmak-fotograf-yarismasi-(4).jpg

Samsun Valisi İbrahim Şahin, törende yaptığı konuşmada, Kızılırmak Deltası'nın dünya mirası olduğunu söyledi. Bu mirasa sahip çıkacaklarını ifade eden Şahin, "Kızılırmak Deltası'nın gelecekte 1 milyon turistin ağırlanacağı bir yer haline getirilmesi için çalışıyoruz. Burada Türkiye'de bulunan 400 tür kuşun 352'sini görmek mümkün" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer de dünyada nesli tehlike altındaki 24 kuş türünün 15'inin deltada görüldüğünü vurguladı. Bunun deltaya ayrı bir önem kazandırdığını dile getiren Kılınçer, "Saz horozu, tepeli pelikan, dik kuyruk, şah kartal ve turna gibi türlerin burada yaşaması ve üremesi, deltanın uluslararası bir sulak alan olduğunun kanıtıdır" diye konuştu.

kizilirmak-deltasini-anlatmak-1.jpgkizilirmak-deltasini-anlatmak-fotograf-yarismasi-(3).jpgkizilirmak-deltasini-anlatmak-fotograf-yarismasi-(6).jpg

kizilirmak-deltasini-anlatmak-fotograf-yarismasi-(5)-001.jpgkizilirmak-deltasini-anlatmak-fotograf-yarismasi-(7).jpgkizilirmak-deltasini-anlatmak-fotograf-yarismasi-(8).jpg

kizilirmak-deltasini-anlatmak-fotograf-yarismasi-(1).jpg