Rizeli Gaziden Örnek Davranış!

Rizeli Gaziden Örnek Davranış!
Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyon sırasında mayına basarak Gazilik mertebesine erişen Kazım Kolcu, Rize'de örnek bir davranışta bulundu.

Rize'nin Kalkandere ilçesinde yaşayan gazi Kazım Kolcu, çocuklarının da eğitim gördüğü Dağdibi Mahallesi İlköğretim Okulunun boya ve dış cephe kaplamasını gazilik maaşı ve arkadaşlarından sağladığı yardımlarla yaptırdı.

Kısa süre önce veli toplantısında Dağdibi Mahallesi İlköğretim Okulunun fiziki şartlarının kötü olduğu, neler yapılabileceği konusu görüşüldü. Söz konusu okulda 2 çocuğu öğrenim gören, 1992 yılında Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyon sırasında mayına basarak sol ayağını kaybeden gazi Kazım Kolcu (40), arkadaşlarından sağlayacağı yardımlarla okulun fiziki şartlarını düzeltebileceğini söyledi.

Kolcu, İstanbul'da yaşayan Kalkandereli arkadaşları Nurdoğan Taşdelen, Sedat Kukul, Mehmet Kolçak ve İbrahim Öztürk'ün yaptığı yardımlara kendisi de gazi maaşından katkı sağladı. Toplanan 8 bin lira civarındaki para ile okulun boyanması ve dış cephe kaplamasının yeniden yapılmasına karar verildi. Çocuğu okulda öğrenim gören velilerden Ahmet Kolçak da boya badana işini ücret almadan yaptı. Kaymakamlık ise bahçedeki Atatürk büstünü yeniden yaptırdı. Böylece çalışma ile okulun fiziki şartları iyileştirildi.

Kolcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, veli toplantısında okulun fiziki şartlarının kötü olmasından bahsedilmesi üzerine ne yapabileceklerini düşündüklerini anlatarak, ''Birkaç arkadaşımla görüşüp yardım almaya karar verdim. Topladığım yardıma gazi maaşımdan da katkı yaparak okulun boya ve dış cephe kaplamasını yeniden yaptırdık. Yardım sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.

Okulun boyasını yapan Ahmet Kolçak da okulun fiziki şartlarının kötü olduğunu, bu nedenle bir çalışma yapılmasının gündeme geldiğini ifade ederek, ''Burada okuyan çocuklar, bizim çocuklarımız. Onların daha iyi ortamda eğitim görmelerini isteriz. Bu nedenle okulun fiziki şartlarını güzelleştirmeye karar verdik. Böyle bir çalışma yapıldığı için mutluyuz'' diye konuştu.