Rizeli Genç Siyasetçi Zehranur Aydemir Türkiye’nin En Genç Milletvekili Oldu

Rizeli Genç Siyasetçi Zehranur Aydemir Türkiye’nin En Genç Milletvekili Oldu
AK Parti’den Ankara 1. Bölge Milletvekili seçilen Rizeli Zehranur Aydemir, TBMM’nin 28. Yasama Döneminde en genç milletvekili olarak görev alacak.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin kesin olmayan sonuçlarına göre, Ankara 1. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı gösterilen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE ve Eğitim Başkanı aslen Rizeli olan 25 yaşındaki Zehranur Aydemir yeni dönemin en genç milletvekili olacak.

24 Haziran 2018 Milletvekili Seçiminde İstanbul 3. Bölgeden AK Parti milletvekili seçilen ve 27. Dönemin en genç milletvekili olan Rümeysa Kadak (27), 28. Dönemde yeniden milletvekili seçilirken, Zehranur Aydemir ile Rümeysa Kadak, yeni meclisin en genç milletvekilleri oldu.

Aydemir ve Kadık’ın dışında AK Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Mesut Bozatlı (29) ile İzmir 2. Bölgeden milletvekili seçilen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan (30) ile Yeşil Sol Parti’den Mardin Milletvekili seçilen psikolog Beritan Güneş Altın (28), TBMM’de 30 yaş altındaki en genç milletvekilleri olarak yer alacak.

MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli yeni dönemde en yaşlı milletvekili olacak. Bahçeli’nin yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak, Meclis Başkanı seçimi yapılıncaya kadar Geçici Başkanlık görevini yapması bekleniyor.

Yeni parlamentoda Bahçeli’nin yanı sıra en yaşlı üye olarak, aynı yıl doğumlu olan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar ile CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de yer alacak.

rizeli-genc-siyasetci-zehranur-aydemir-turkiyenin-en-genc-milletvekili-oldu-1.jpg

ZEHRANUR AYDEMİR KİMDİR?

Aslen Rizeli olup 1998 yılında Ankara ili Çankaya ilçesinde doğdu,

Üniversite öğrenimini, Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde tamamladı. Endüstri Mühendisliği bölümünde tam burslu olarak okuyan Zehranur Aydemir, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden çift anadal yaptı ve 2021 yılında Endüstri Mühendisliği, 2023 yılında Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun oldu.

Bir savunma sanayi firmasında Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan Aydemir, siyasi hayatına ise 2016 yılında AK Parti Ankara Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu’nda başladı. AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nda ve AK Parti Genel Merkez bünyesinde çeşitli görevler üstlendi. Halen AK Parti Gençlik Kolları MYK Üyesi olarak AR-GE ve Eğitim Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Zehranur Aydemir, evli olup iyi seviyede İngilizce, orta seviyede ise Almanca bilmektedir.

rizeli-genc-siyasetci-zehranur-aydemir-turkiyenin-en-genc-milletvekili-oldu-4.jpg

rizeli-genc-siyasetci-zehranur-aydemir-turkiyenin-en-genc-milletvekili-oldu-2.jpg

rizeli-genc-siyasetci-zehranur-aydemir-turkiyenin-en-genc-milletvekili-oldu-3.jpg

rizeli-genc-siyasetci-zehranur-aydemir-turkiyenin-en-genc-milletvekili-oldu-6.jpg

rizeli-genc-siyasetci-zehranur-aydemir-turkiyenin-en-genc-milletvekili-oldu-7.jpg

rizeli-genc-siyasetci-zehranur-aydemir-turkiyenin-en-genc-milletvekili-oldu-8.jpg

rizeli-genc-siyasetci-zehranur-aydemir-turkiyenin-en-genc-milletvekili-oldu-5.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum