Rizeli Gençler Çanakkale Yolunda

Rizeli Gençler Çanakkale Yolunda
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “57.Alay Vefa Yürüyüşü” projesi için Gençlik Merkezi üyesi ve Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan 80 genç, Rize’den Çanakkale’ye hareket etti.

Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı başta olmak üzere Çanakkale şehitlerini anmak ve anlamak, gençlerin Çanakkale’de buluşup akranlarıyla tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen “Şehirler ve Kültürler Çanakkale” projesi kapsamında Rize’den hareket eden gençler 23 Nisan Perşembe günü Balıkesir İlinde konaklayıp orayı gezecek olan ekip 24 Nisanda Çanakkale’ye geçecek.

rizeli-gencler-canakkale-yolunda-1.jpg

25 Nisan saat 02.00’da başlayacak olan “Çanakkale 57.Alay Vefa Yürüyüşü” programı ise şöyle;

02.00 Kura’an-ı Kerim Tilaveti

02.15 Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerinden Bir Demet

02.30 Açık Hava Konferansı

03.30 İlahiler ve Ezgiler (Program Sırasında Kına Yakma ve Çorba İkramı)

03.40 Çanakkale Tiyatro

05.30 Namaz ve Dua

06.00 57.Alay Vefa Yürüyüşü Başlangıcı

08.30 Conkbayırı’na Varış

09.30 Törenin Sona Ermesi

Program hakkında açıklama yapan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik; “80 gencimizi bugün Çanakkale’ye uğurladık. İstedik ki ataları orada neler yaşamış hissetsinler ve anlasınlar. Şimdiye kadar yapılan bütün Çanakkale programları gündüz olurdu ama ilk defa bu program gece olacak ve gençlerimiz 100 yıl önce orada kendi yaşlarında, dönmeyi düşünmeden savaşan ecdatlarının soluduğu havayı soluyacaklar. Bizler böyle bir ecdada sahip olduğumuz için ne kadar dua etsek azdır, inşallah gençlerimizde bu programlarla bu bilince varacaklardır. Çanakkale heyetimiz 26 Nisan Pazar günü ise 80 gencimiz Rize’ye geri dönecektir.” dedi.

rizeli-gencler-canakkale-yolunda-2.jpg

rizeli-gencler-canakkale-yolunda-4.jpgrizeli-gencler-canakkale-yolunda-3.jpg