Rizeli Gençler Ömer Ekinci ile Uçtu!

Rizeli Gençler Ömer Ekinci ile Uçtu!
TRT Okul ‘Gençler Uçuyor’ program yapımcısı ve sunucusu Ömer Ekinci, Genç MÜSİAD Rize ve TOBB Rize Genç Girişimciler Kurulu işbirliği ve organizasyonuyla Rizeli gençlerle buluştu.

‘Ömer Ekinci ile Rizeli Gençler Uçuyor’ programı kapsamında ilk olarak Ali Metin Kazancı Rize Lisesi konferans salonunda lise öğrencilerine yönelik girişimcilik konulu bir konferans düzenlendi.

Programın ikinci kısmı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda RTEÜ Üniversite Sanayi İşbirliği Topluluğu ve Ekonomi Topluluğu organizasyonuyla üniversiteli öğrencilere yönelik düzenlendi. Desnet Yazılım Kurucusu olan ve 2009 yılında Yılın En İyi Genç Girişimcisi ödülü alan Ekinci, ‘Patronlar Uçuyor’ programı ile MÜSİAD konferans salonunda İşadamları ve girişimcilerle bir araya geldi.

omer-ekinci-rizeli-genclerle-bulustu-(1).jpg

Genç MÜSİAD Rize ve TOBB Rize Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Ömer Ekinci ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı makamında ziyaret ederek gençlik çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdiler.

Girişimciliğin sadece iş kurmak demek olmadığını, girişimcinin ne iş yaparsa onu en iyi şekilde yapan olduğunu ifade eden Ömer Ekinci,”Ben televizyoncu olmadım aslında, 250 bin gence konferans verdikten sonra gençlere dokunmak için bu konferansları televizyona taşıdım.  Her cumartesi Türkiye’nin dört bir yanından en özel başarı hikayelerini ekranlara getiriyorum. Gençlerin sadece kendileriyle değil anne babalarıyla da konuşuyorum ve o evlatları nasıl yetiştirdiklerini dinleyip bunları ebeveynlere konferanslarda anlatıyorum. Örneğin Gençler Uçuyor programından öğrendiğim en önemli şey şu ki en başarılı çocuklar kalabalık ailelerde ve dede büyükanne elinde yetişen çocuklardan çıkıyor.” diyerek Rize’nin müthiş bir potansiyeli olduğunu, en pratik zekalı en hızlı zeki gençlerle Rize’de karşılaştığını, fakat gençlerin kendi potansiyellerinin farkında olmaları gerektiğini vurguladı.

Genç MÜSİAD Rize Başkanı Esra Alemdaroğlu, Ömer Ekinci’nin gençlerle olan paylaşımlarında kendi hayatından tecrübelerinden örnekler vermesi ve başarılı hayat hikayelerini gençlere aktarmasının onların gelişim sürecine, hedef belirlemelerine olumlu yansıyacağını ve motivasyonlarını arttıracağını ve Rizeli gençlere yönelik Tecrübe Paylaşım programlarını devam ettireceklerini ifade etti.

omer-ekinci-rizeli-genclerle-bulustu-(2).jpg

TOBB Rize Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fatih Çomoğlu, gençliğin zararlı alışkanlıklar ve boş zamanlarını etkin değerlendirme konusunda sorunları olduğunu, hayatlarına değer katacak faydalı faaliyetlerde yer almaya teşvik etmek ve girişimci gençler yetiştirmek için de etkinlikler düzenlemenin önemli olduğunu belirtti. Organizsayonlarda koordinasyonu sağlayan Kobi Gelişim Akademisi’ne teşekkürlerini sundu.

‘Ömer Ekinci ile Rizeli Gençler Uçuyor’ konferanslarının bugün Çayeli’nde devam edeceği ve cumartesi günü saat 22:20’de TRT Okul’da yayınlanacak ‘Gençler Uçuyor’da Rize’deki programlara da yer verileceği bildirildi.

omer-ekinci-rizeli-genclerle-bulustu-(3).jpg

omer-ekinci-rizeli-genclerle-bulustu-(4).jpg

omer-ekinci-rizeli-genclerle-bulustu-(5).jpg

omer-ekinci-rizeli-genclerle-bulustu-(6).jpg

omer-ekinci-rizeli-genclerle-bulustu-(7).jpg