Rizeli Gençler Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katılacak

Rizeli Gençler Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katılacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinesinde hayata geçirilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına katılmak için 500 Rizeli genç bu akşam yola çıkıyor.

Kars Sarıkamış’ta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılımları ile Yarın (Pazar günü) gerçekleştirilecek olan Kızılçubuk-Sarıkamış arası 8,5 kilometrelik tarihi yürüyüşte binlerce gençle birlikte Rizeli gençlerde anma programına katılarak ecdadımızın gösterdiği büyük fedakarlığı yüreklerinde yaşayacaklar.

Konu hakkında Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kuruluş amacımızın temel felsefesi Güçlü Türkiye İçin gençlerle birlikte hareket etmektir. Sorgulayan, düşünen, araştıran bir Genç nesil’e rehberlik etmek hem bakanlığımızın hem de il müdürlüğümüzün asli görevlerindendir. Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destek ve himayelerinde vatan savunması esnasında donarak şehit olunan kutsal yerleri görmek, o duyguyu bir an olsun teneffüs edebilmek amacıyla gençlerimizle birlikte inşallah Sarıkamış’ta olacağız, Ecdadımızın, şehitlerimizin yaşadığı bu duyguları hem yaşamak hem de gençlerimize yaşatmak istiyoruz.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinasyonunda  Kars Sarıkamış’ta gerçekleştirilecek katılan programa katılacak olan Rize Gençlik Merkezi üyesi gençler bu akşam Rize’den hareket ederek, yarın gerçekleştirilecek programa katılacaklar.