Rizeli Gençlerden 15 Temmuz Şehitlerine Mektup

Rizeli Gençlerden 15 Temmuz Şehitlerine Mektup
"Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" isimli mektup yarışmasına Rizeli Gençler 4816 Adet Mektup ile katılım sağladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere düzenlenen "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" isimli mektup yarışmasına Rizeli Gençlerden 4816 adet mektup ile katılım sağlandı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, konu hakkında yaptığı açıklamada “15 Temmuz gecesi ülkeyi bir kaos ortamına sürüklemek, milletin egemenliğini elinden almak ve iradesini gasp etmek için kalkışılan, hain darbe teşebbüsü canını millet için feda, bedenini de siper eden şehitler ve gaziler sayesinde bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz İkinci istiklal mücadelesidir. Darbe teşebbüsünde gençlik üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmiştir.15 Temmuz Milli Mücadelesini hafızalarda diri tutmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" başlığı altında bir yarışma düzenlemiş olup yarışmaya Rizeli Gençlerimiz büyük ilgi göstermiş ve şehitlerimize vefasını 4816 mektup ile katılım sağlamışlardır. Vefa duygularını kaleme alan Gençlerimizle gurur duyuyorum.” dedi.

rizeden-15-temmuz-sehitlerine-mektup-(6).jpg

Rize Gençler tarafından yazılan 4816 adet mektup yarışma komisyonunun tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonunda kategorilerinde ilk 3 sırayı alan mektupları kaleme alan gençlere Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı tarafından günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.

Değerlendirme sonunda ilk 3 dereceye giren mektuplar Türkiye genelinde yapılacak değerlendirme için Gençlik ve Spor Bakanlığını gönderildi.

rizeden-15-temmuz-sehitlerine-mektup-(2).jpgrizeden-15-temmuz-sehitlerine-mektup-(3).jpgrizeden-15-temmuz-sehitlerine-mektup-(4).jpgrizeden-15-temmuz-sehitlerine-mektup-(5).jpg