Rizeli Gençlerden Umuda Yolculuk

Rizeli Gençlerden Umuda Yolculuk
Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışmasında finalde yarışacak olan Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi ekibi, final için İstanbul’a gidiyor.

Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi ekibi, Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışmasının finaline katılmak için yarın sabah (Cuma günü) İstanbul’a hareket edecek. Rize ekibi, Rize’nin ilk kez katıldığı yarışmanın finalinden umutlu olup Rize’ye iyi bir derece ile döneceklerini söyledi.

rizeli-liseliler-istanbulda-yarisiyor.20140424213455.jpg

deniz-mert.20140424213335.jpg26 Nisan Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde 12.00 – 17.00 saatleri arasında düzenlenecek final, Kral Pop Tv’den canlı yayınlanacak.

Finalde yarışacak olan Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi solisti Deniz Mert, programda ünlü sanatçı Teoman ile birlikte türkü söyleyecek.

26 Nisan Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek finalde 15 il ve KKTC’den toplamda 43 okul katılacak. Rize’nin ilk kez katıldığı yarışmada, 44 il ve KKTC’den 378 okul arasında finalde yarışacak 43 okul arasında yer alması Rize’de büyük bir sevinçle karşılandı.

ethem-kaya.jpgRize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni aynı zamanda ekibin koordinatörü Ethem Kaya, Rize’nin ilk kez katıldığı Vodafone  Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışmasında finale yükselmesinin Rize için bir başlangıç olduğunu ve finalde ekibinin iyi bir derece elde edeceğine inandığını söyledi. Kaya, Rize’nin müzik alanında daha güzel işlere imza atacağını kaydettiği açıklamasında, “Rize’den ilk defa bu yarışmaya bir grup katılıyor ve bu grup yüzlerce lise arasından finalde yarışacak okullar arasına ismini yazdırıyor. Bu Rize için gurur kaynağıdır. Rize’nin müzik alanında geldiği noktanın en açık bir göstergesidir. Okulumuz öğrencilerinin finalde de aynı başarıyı yakalayacaklarına ve iyi bir derece ile yarışmayı tamamlayacaklarına yürekten inanıyorum. Bu yarışmada elde ettiğimiz finalde yarışma hakkı ve finalde elde edeceğimiz güzel bir derece ile Rize’nin müzik dalında önü açılacaktır.” şeklinde konuştu.

Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması birincisine  Vodafone FreeZone tarafından müzik stüdyosu, Enstrüman" birincisine yurt dışı yaz okulu hediye ediliyor. Yarışmada icra ve enstrüman kategorisinin yanı sıra en iyi erkek solist, en iyi kız solist, en iyi beste, en iyi orkestra, en iyi sahne performansı olmak üzere toplam 7 kategoride tablet ve farklı hediyeler verilecek.

Finalde yarışacaklar ise şöyle: Rize, İstanbul, Ağrı, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Kütahya, Muğla, Kocaeli, Edirne, Zonguldak, İzmir, Bursa, Malatya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.

Finalde ayrıca sürpriz konuklar da olacak.

LİSELİ MÜZİSYENLERİMİZİN YARIŞMAYA KATILDIĞI "ANAM BENİ VAY BENİ" TÜRKÜSÜ