Rizeli Genel Müdür Yardımcısı Haberal Asaleten Atandı

Rizeli Genel Müdür Yardımcısı Haberal Asaleten Atandı
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına Rizeli Sakine Solmaz Haberal atandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Türk Patent ve Marka Kurumuna ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcısı Sakine Solmaz Haberal’ın asaleten ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne Mehmet Ali Kahraman atandı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına Sakine Solmaz Haberal getirilirken, Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Mehmet Arı'nın ataması gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı Gürbulak Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Osman Bölükbaşı Dara ise 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesi gereğince görevden alındı.

SAKİNE SOLMAZ HABERAL KİMDİR?

sakine-solmaz-haberal---kopya-(2).jpg

1966 yılında Rize'de doğdu. 1983 Yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı Şan Bölümü'ne girdi. 1989 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde koro sanatçısı olarak göreve başladı. 1990 yılında stajının ardından Ankara Devlet Opera ve Balesi korosuna geçti Solmaz Haberal göreve başladığı günden bu yana. Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenen tüm opera eserlerinde görev yapmış Çin HalkCumhuriyeti, İtalya, Rusya, Estonya, Danimarka, Avusturya gibi ülkelere yapılan turnelerde Türkiye'yi temsil etmiştir. 2018 yılı Ocak ayında Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Solmaz Haberal evli ve bir kız çocuğu annesidir.