Rizeli Hacılar Yurda Döndü

Rizeli Hacılar Yurda Döndü
Türkiye'den kutsal topraklara giderek hac görevini yerine getiren Rizeli hacılar, Rize-Artvin Havalimanında yakınları tarafından karşılandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara giden 139 hacı memleketlerine kavuştu. Rize-Artvin Havalimanı'na gelen hacıların yakınları ile buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Hacdan dönenler havalimanı personeline çeşitli ikramlarda bulundu.

Kafileyi karşılamada İl Müftüsü Naci Çakmakçı da yer aldı.

Çakmakçı, burada yaptığı açıklamada, 27 Haziran tarihinde başlayan hac görevinde, 139 hacının Rize'ye döndüğünü söyledi.

Hacı adaylarını Rize-Artvin Havalimanında karşılamanın huzurunu yaşadıklarını ifade eden Çakmakçı, "İlk kez kafilemizi Rize-Artvin Havalimanında karşıladık. Hacılarımız ibadetlerini yaparak sağ salim şekilde ülkemize dönmüş bulunmaktalar. Allah herkese ibadetini yapmayı nasip etsin." dedi.

Rize’den direk uçuş ile Medine’ye gittiklerini ve aynı şekilde Rize’ye döndüklerini ifade eden Tevfik Yaylacı ise “Rize-Artvin Havalimanı’ndan binip Medine’den inmiştik. Şimdi de Mekke’den bindik Pazar’dan indik. Daha ne kadar güzel olabilir. Kafile hocalarımız orada bizle çok güzel ilgilendi. Vazifemizi yapıp hacı olduk. Gidemeyen arkadaşlara da dua ediyoruz inşallah gidebilirler. Bundan sonrada inşallah hacılığımızı muhafaza edebiliriz” şeklinde konuştu.

turkiyeden-kutsal-topraklara-giderek-hac-gorevini-yerine-getiren-rizeli-hacilar-rize-artvin-havalimaninda-yakinlari-tarafindan-karsilandi-5.jpgturkiyeden-kutsal-topraklara-giderek-hac-gorevini-yerine-getiren-rizeli-hacilar-rize-artvin-havalimaninda-yakinlari-tarafindan-karsilandi-6.jpgrizenin-ilk-haci-kafilesi-kutsal-topraklardan-dondu.jpgturkiyeden-kutsal-topraklara-giderek-hac-gorevini-yerine-getiren-rizeli-hacilar-rize-artvin-havalimaninda-yakinlari-tarafindan-karsilandi-1.jpgturkiyeden-kutsal-topraklara-giderek-hac-gorevini-yerine-getiren-rizeli-hacilar-rize-artvin-havalimaninda-yakinlari-tarafindan-karsilandi-4.jpgturkiyeden-kutsal-topraklara-giderek-hac-gorevini-yerine-getiren-rizeli-hacilar-rize-artvin-havalimaninda-yakinlari-tarafindan-karsilandi-2.jpgturkiyeden-kutsal-topraklara-giderek-hac-gorevini-yerine-getiren-rizeli-hacilar-rize-artvin-havalimaninda-yakinlari-tarafindan-karsilandi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum