Rizeli İnadı Tutunca!

Rizeli İnadı Tutunca!
Rize'de yapımına üç yıl önce başlanılan Anadolu Lisesi inşaatı, arazi sahipleriyle uzlaşma sağlanamayınca yarım kaldı.

Rize'nin Hayrat Mahallesinde yapımı tamamlanan Anadolu Lisesi'nde, arazi sahipleri ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında uzlaşma sağlanamadığı için okulun girişini sağlayacak merdiven inşa edilemiyor. 24 derslikli Anadolu Lisesi inşaatı, arazi sahipleri ile yaşanan ihtilaflardan dolayı bir türlü bitirilemiyor. Bina inşaatına yapılacağı alan üzerindeki kamulaştırma çalışmaları tamamlanmadan başlandığı için binanın yapımında bir çok engelle karşılaşıldı.

24 derslikli projelendirilen binada, arazisini bağışlamak istemeyen Kadir Tatoğlu isimli kişi arazisine 40 metrekare tecavüz edildiği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na dava açtı. Dava açıldığı için proje değiştirilerek binanın güney cephesi 9 metre geriye çekildi. Bina 24 derslikten 20 dersliğe düşürüldü.

25.20100506163736..jpg

138 hissedarı bulunan Tatoğlu ailesine ait bin 600 metrekare arazinin kamulaştırması gerçekleştirilemediği için binanın girişini sağlayacak merdivenlerin inşası gerçekleştirilemedi. Proje kapsamında yapılması planlanan tören alanı, otopark ve özürlü asansörünün yapımlarına başlanamadı. Binanın girişini sağlayacak merdiven kamulaştırma problemi yaşanan araziye denk geldiği için yapılamadı. Böylece okula girilemiyor. Tamamlanan bina giriş merdiveni olmadığı için hizmete açılamıyor.

24.20100506163645..jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan inşaatın yüklenici firmasında görevli şantiye şefi ve inşaat mühendisi Ali Metin, "İnşaat başladıktan sonra araziler kamulaştırılır düşüncesi ile bina ihale edildi. Biz, bize gösterilen yerde çalışmaya başladık. Ancak bir arazi sahibinin şikayeti üzerine projede değişiklik yapmak zorunda kaldık. Şimdi de çok hissedarlı bir arazide kamulaştırma ihtilafı bulunduğu için okulun tören alanı, giriş merdivenleri ve özürlü asansörünü yapamıyoruz. Okulun giriş merdivenlerini yapamadığımız için okula girilemiyor. Binanın giriş cephesinde çalışma yapacak hiç arazi kalmadığı için binanın yaya kaldırımlarını bile yapamadık."

23.20100506163823..jpg

26.20100506163718..jpg

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaşanan problemin çözülmesi için kamulaştırmaya yanaşmayan arazi sahiplerine kamulaştırma davası açtığını söyledi.