Rizeli İşadamından Rekor Yardım

Rizeli İşadamından Rekor Yardım
Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yanında kurulması planlanan Kanser Araştırma Merkezi (Onkoloji) için Rizeli bir işadamının 5 milyon liralık katkı sağlayacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yanında kurulması planlanan Kanser Araştırma Merkezi (Onkoloji) için Rizeli bir işadamının 5 milyon liralık katkı sağlayacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karal, geçtiğimiz günlerde partisinin Rize ve İstanbul teşkilatlarının ortak organize ettiği ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katıldığı toplantının çok faydalı geçtiğini ifade etti.

Toplantılarda Rize'nin başlıca sorunlarından biri olan Onkoloji Hastanesi için Rizeli bir hayırsever işadamından söz aldıklarını belirten Karal, "Yemeğe Sayın Başbakanımız teşrif buyurmaları ayrı bır anlam kattı. İlimiz için çok faydalı bir yemek oldu. Her şeyden önemlisi 2 günlük İstanbul programımız kazancı yaptığımız görüşmeler sonucunda bir işadamımızdan yatırım için söz almak oldu. Bizim iktidarımız döneminde sağlık alanında birçok problem çözüldü. Bu beyanda Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin gelişip büyümesinde, ülkemizde adından söz ettiren bir fakülteye dönüştürülmesi için gayretlerimiz var." dedi.

Hayırsever bir işadamının tıp fakültesinin hemen yanında kanser araştırma merkezinin kurulması için kendilerine söz verdiğini dile getiren Karal, "Kanser hastalarımız bir hayli fazla ve büyük şehirlere gitmekte çok sıkıntı çekiyorlardı. Bu ünite ile kanserli hastalarımızın bu sıkıntılarını gidereceğiz. Bu servisin açılabilmesi için cihazları konusunda Bu bölümün fiziki binası içinde İstanbul gezimizde görüştüğümüz iş adamımız 5 milyon lira vererek onkoloji servisinin binasının yapılmasına katkı sağlayacak. Yapılacak olan bina Türkiye'nin en modern onkoloji merkezi olacak. Müstakil bir binada 8 kattan oluşacak ve toplam alanı 7200 metrekare olacak binada 80 yataklı bir serviste bulunacak. Bu ayın sonunda binanın yapımına başlamayı düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.