Rizeli İşadamları Amerika'nın Başkentinde

Rizeli İşadamları Amerika'nın Başkentinde
Rizeli işadamları beraberinde ilçe belediye başkanıyla birlikte Amerika'nın Başkenti Washington’daki Türk Amerikan Kongresi’ne katıldı

Rize'nin Pazar İlçesinden Pazarlı işadamları Washington’daki Türk Amerikan Kongresi’ne katıldı

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, beraberindeki Pazar Sanayici ve İşadamları Derneği (PASİAD) üyeleri ile Türk Amerikan Birliği ve TUSKON’un Washington’da ortaklaşa düzenlediği  Türk Amerikan Kongresi’ne katıldı.

pazarli-isadamlari-washington’daki-turk-amerikan-kongresi’ne-katildi-2.jpg

Belediye Başkanı Basa, kongre hakkında yaptığı değerlendirmede, kongreye Amerika’dan 8 senatör, 42 milletvekili, Türkiye’den 15, Azerbaycan’dan 4, Kırgızistan’dan 1 milletvekili, İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanları, Trabzon Valisi ile çok sayıda davetlinin katıldığını söyledi.

pazarli-isadamlari-washington’daki-turk-amerikan-kongresi’ne-katildi-1.jpg

Kongrede Türkiye’deki ‘Enerji Ticareti’ konusunun tartışıldığını ifade eden Basa, “Panelde, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, eski ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Dışişleri Bakanlığı Strateji Merkezi Başkanı Dr. Bülent Aras, İstanbul Ticaret Odası Enerji Komitesi Başkanı ve aynı zamanda TUSKON Yönetim Kurulu üyesi Ata Ceylan birer konuşma yaptı. Kongrede yer alan Demokratik Parti’den New York Senatörü Kirsten Gillibrand, “Türkler, Amerikan ekonomisine ve kültürüne çok büyük katkıda bulunuyor. Türk Amerikan toplumu Türkiye ve Amerika arasındaki ticari ve politik ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynuyor” diyerek ülkemizin konumuna dikkat çekti. Kongre sonrası Washington’da bulunan Türk okullarını ziyaret etme fırsatı da bulduk. Türk okullarının Amerika’da büyük itibar gördüğüne tanık olduk. Bu bizlere gurur verdi.” dedi.

pazarli-isadamlari-washington’daki-turk-amerikan-kongresi’ne-katildi-3.jpg

PASİAD Başkan Yardımcısı Azmi Bul ise dernek üyelerinin katılımıyla Amerika’da çeşitli temaslarda bulunduklarını söyleyerek “Ziyaretimiz boyunca önemli konferanslara katılma fırsatı bulduk. Orada yaşayan Türk işadamları ile biraraya gelerek ticaret noktasında Amerika’da neler yapılabileceğini konuştuk. Bazı firmalarla ön görüşmeler yaptık. Yapılan ziyaretler işlerini geliştirmek, büyütmek ve dış pazara açılma hedefleri olan işadamlarımız açısından oldukça faydalı geçmiştir. İşadamlarımızla yurtdışı ziyaretlerimiz önümüzdeki süreçte devam edecektir.” şeklinde konuştu.

pazarli-isadamlari-washington’daki-turk-amerikan-kongresi’ne-katildi-4.jpg

Haber: Hızır İlyas Yıldırım