Rizeli İthal Aday İçin Ne Söylüyor

Rizeli İthal Aday İçin Ne Söylüyor
Rizeye, Rizeliye hizmet edecek olan Belediye Başkanı konusunda rize Adayı merakla bekleniyor

Geçtiğimiz dönemlere bakıldığı zaman,” Rizeye, Rizeliye hizmet edecek olan Belediye Başkanı Rizenin bağrından kopmuş, esnaflık yapmış ve Rizede yaşayan, abi olarak sevilen sayılan insanlar tarafından tercih edilir ve hiç bir soru işaretine gerek kalmadan seçilir ve Rizeye hizmet ederdi.

“RİZELİ  İTHAL ADAY İÇİN NE DİYOR

Yapılan sözlü anketlerde,” özellikle Rize merkezde yaşayan vatandaşlara soruldu. İthal aday için düşünceleriniz nelerdir.

Bazı kesimlerde verilen cevaplarda,” yıllardır Rizede temayül yoklamalarında çıkan Başkan ve Millet Vekili adayları aday gösterilmedi. Aksine dışarıdan Rizeli olup senede bir defa memleketine gelen insanlar tercih edildi. Ozaman neden temayül yoklaması var? Örnek verecek olursak teşkilatın desteğini yıllar önce alan ve ilk sırada çıkan insanların esamesi  bile telafuz edilmiyor. Öte yandan getirilen insanlara karşı bir tavır ve bu tavrın yanında bir sitem olarak iktidar partisine yansıdığını görüyoruz. Bu tutum ,    bu ısrar neden!

“RİZELİ  İTHAL   ADAY İSTEMİYOR”

Rizede yaşayan insalar hemşehrileri olan Mesut Yılmaz ve Dünya lideri Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğana olan desteğini herzaman vermiştir  ve bu anlamda gereģinı yapmıştır. Peki neden Rizede yaşayan ve teşkilatı tarafından desteklenen insaların aday gösterilmediği vatandaş tarafından düşündürücü degilmidir.

“BİR  DEFADA  HAKIKIMIZI İTHAL OLMAYANDAN YANA DEMEYELİM

Yapilan onca anket ve teşkilat uygulamalarına karşı neden ithal aday üzerinde yoğunlasıyoruz, neden kendi içimizden birini aday etmeyip ısrarla dışarıdan birilerini aldırıp hesaplar yapıyoruz. Bu yapılan Parti  ve Rizeli için nakadar uygundur.

“İSİMLERIN ÖNEMİ YOK”

Ortaya çıkan isimlerin çokta önemli olmadığının altını çizen Rizeli vatandaşlar,” yakın tarihte aday adaylığı başvurularına bakıldığında, Türkiye genelinde sayıların az olduğu gözlemleniyor. Peki vatandaş ne istiyor. Mehmet, Hasan, Hüseyin. Bu isimlerin pekte olmadığı aşikar olarak görülüyor. Sadece Rizede ve Rizelinin  ıstediği birisi olması onlar için kâfi gelecek.

Sözlerimizi  toparlayacak olursak,” sorduk ve yanıtını sandığa gidecek olan insanlardan aldık. İthal istemiyoruz,” dendi.