Rizeli Judocular ANALİG Finallerinden Madalya ile Döndü

Rizeli Judocular ANALİG Finallerinden Madalya ile Döndü
Ordu’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Türkiye Finallerinde Rizeli sporcular 2 Gümüş ve 1 Bronz Madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü himayelerinde Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst grup ve deplasmanlara katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda 2014 yılından itibaren uygulamaya koyulan ANALİG ( Anadolu Yıldızlar Ligi ) 2017 yılı faaliyet programı çerçevesinde 17-19 Mart 2017 tarihleri arasında Ordu’nun Ünye ilçesinde yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Türkiye Finallerinden Rizeli sporcular 2 Gümüş ve 1 Bronz Madalya ile döndüler.

rizeli-judocular-analig-finallerinden-madalya-ile-dondu-(1).jpg

29 ilden 227 sporcunun katıldığı müsabakalarda Rizeli Judoculardan 38 kg’de Sakıp Ais ve 42 kg’de Azmi Kocabey 2.ci, 48 kg’de Ayşenur Karadağ ise 3.cü, oldu.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, ”Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Final müsabakalarında Rizeli sporcularımız, göstermiş oldukları başarıları ile ilerisi için umut vermiştir. Hedefimiz Rize’mizden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları çıkarmaktır. Bu hedef doğrultusunda yaptığımız çalışmaların olumlu sonuçlarını almaya başladık.  Bundan sonraki şampiyonalarda da sporcularımızın aynı başarıyı göstereceklerine inanıyorum ve kendilerini ve antrenörlerini tebrik ediyorum” dedi.

rizeli-judocular-analig-finallerinden-madalya-ile-dondu-(2).jpg

rizeli-judocular-analig-finallerinden-madalya-ile-dondu-(3).jpgrizeli-judocular-analig-finallerinden-madalya-ile-dondu-(4).jpgrizeli-judocular-analig-finallerinden-madalya-ile-dondu-(5).jpgrizeli-judocular-analig-finallerinden-madalya-ile-dondu-(6).jpg