Rizeli Judocular Avrupa Kupasında Kürsüde

Rizeli Judocular Avrupa Kupasında Kürsüde
Atina’da düzenlenen Gençler Avrupa Judo Şampiyonasında Türk Milli Takımı Judocularından Rizeli sporcularımız büyük bir başarıya imza attı. Sporcularımızdan Kübra Esir ve Oğuzhan Özışık Avrupa Şampiyonu olurken, Kasım Erkan Avrupa 3.'lüğünü elde etti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleşen Avrupa Gençler Kupası’nda judocularımız tatamide fırtına estirdi. 21 ülkenin katıldığı müsabakalarda Judo Türk Milli Takımı 8 altın 5 gümüş, 8 bronzun yanı sıra 8 beşincilik ve 5 yedincilik elde ederek 1. oldu.

Gençler Avrupa Judo Şampiyonasında Milli Takımımızda yer alan Rizeli Sporcularımızdan Kübra Esir Avrupa Şampiyonu olarak bir başarıya daha imza attı. +78 kiloda yarışan Rizeli sporcu tüm rakiplerini yenerek birincilik kürsüsünde madalyasını almaya hak kazandı.

rizeli-judocular-avrupa-kupasinda-kursude-(6).jpg

Gençler Avrupa Judo Şampiyonasında bir diğer birincilik gururumuz ise Rizeli sporcumuz Oğuzhan Özışık’ın oldu. 55 kiloda rakip tanımayan Milli sporcumuz Oğuzhan Özışık müsabakada 1.ci olarak başarı gösterdi.

2 altın madalya ile başarı gösteren sporcularımızın ardından bir üçüncülük madalyası da Milli takımımızda yer alan Rizeli sporcu Kasım Erkan’dan geldi. 66 kiloda tatami de bronz madalya ile Türkiye ve Rize ilini temsil eden sporcular Atina’da büyük bir başarıya imza attılar.

mustafa-celik-030.jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptığı açıklamada, “Milli Takımımızda yer alan Rizeli sporcularımız 2017 yılında zorlu bir maratondan geçeceklerinin bilincinde çalışmalarına ve antrenmanlarına en güzel şekilde devam ettiler. Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonasından 2 altın ve bir bronz madalya ile başarı gösteren sporcularımız Türk Bayrağını göndere çekerek bizleri gururlandırmışlardır.

Rize ilimiz artık Judo branşında kendini kanıtlamış ve başarılara alışmış bir şehir. Böyle bir organizasyonda da Türkiye’yi ve Rize ilimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımız ve onları yetiştiren antrenörlerimizi gayret ve azimlerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

rizeli-judocular-avrupa-kupasinda-kursude-(1).jpgrizeli-judocular-avrupa-kupasinda-kursude-(2).jpgrizeli-judocular-avrupa-kupasinda-kursude-(3).jpgrizeli-judocular-avrupa-kupasinda-kursude-(4).jpg

rizeli-judocular-avrupa-kupasinda-kursude-(5).jpg