Rizeli Kadınlar Eğitimle Farkındalık Kazandı

Rizeli Kadınlar Eğitimle Farkındalık Kazandı
Rize Ticaret Borsası Koordinatörlüğünde TOBB Rize Kadın Girişimciler Kurulu desteğiyle kadınlara "Kızkardeşim Olur musun?” Projesi kapsamında eğitim verildi.

Kadınların toplum içinde daha aktif rol alması ve ekonomiye katılımlarının desteklenmesi amacıyla Rize Ticaret Borsası Koordinatörlüğünde TOBB Rize Kadın Girişimciler Kurulu desteğiyle ve Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi tarafından kadınlara "Kızkardeşim Olur musun?” Projesi kapsamında eğitim verildi.

"Kızkardeşim Olur musun?” Projesi kapsamında toplumsal sosyal sorumluluk bilinciyle kadınların daha iyi eğitilmesi, topluma kazandırılması, hayatlarında farkındalık yaratılabilmesi için Dr.Işıl Keskin Şahan, Dr.Sevgi Kesim Güven, Saha Projeleri Direktörü Soner Şahan tarafından RTB’de 60 kadına 6 gün 30 saat ücretsiz  sertifikalı eğitim verildi.

rizeli-kadinlar-egitimle-farkindalik-kazandi-4-002.jpg

Proje kapsamında eğitim alan kadınlar; hali hazırda herhangi bir kurumda çalışmayan ancak çalışmak isteyip de kendinde bu cesareti bulamayan kadınlar ile herhangi bir yerde çalışan veya kendi işini kurmak adına ekonomiye katma değer yaratma potansiyeli olan, aslında girişimci bir ruha sahip olup da üretmiş olduğu iş fikirlerini nasıl hayata geçireceğini ve bu iş fikri için nereden başlayacağını bilemeyen kadınlara yönelik olarak düzenlendi.

rizeli-kadinlar-egitimle-farkindalik-kazandi-2.jpg

Eğitim sonunda Rizeli kadınlara vizyoner bir kimlik sağlarken ekonomik hayata katma değer yaratmak adına cesaretlendirilip,  kişisel gelişimlerine yönelik sahip oldukları bilgi düzeylerini arttırmaları sağlandı. Eğitimi değerlendiren katılımcılar, aldıkları eğitimden memnun olduklarını, bu tür eğitimlerin daha cok yapılması gerektiğini ifade ettiler.

rizeli-kadinlar-egitimle-farkindalik-kazandi-3.jpg