Rizeli Kalecinin 47 Yaşında Attığı Gol Unvan Kazandırdı

Rizeli Kalecinin 47 Yaşında Attığı Gol Unvan Kazandırdı
rkekler Hentbol Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un 47 yaşındaki kalecisi Nevzat Hocaoğlu, deplasmanda oynadıkları Merzifon Belediyespor maçında takımının beraberlik golünü kaydederek, ligde "en yaşlı gol atan oyuncu" oldu.

Erkekler Hentbol Süper Lig'de mücadele eden Antalyaspor'un 47 yaşındaki kalecisi Nevzat Hocaoğlu, Merzifon Belediyespor karşısında son saniyede beraberliği getiren golü atarak, Türk hentbol tarihine geçti.

Rize'de 1969'da dünyaya gelen ve 17 yaşında hentbola kaleci olarak başlayan Nevzat Hocaoğlu, kariyerinde çeşitli takımlarda üniversiteler dünya ikinciliği, Balkan şampiyonluğu, 9 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 5 Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası başarıları yaşadı. Nevzat Hocaoğlu, 16 yılda 242 kez milli takım forması giydi.

İki yıldır Antalyaspor'da hem kaleci hem de kaleci antrenörü olarak görev yapan Nevzat Hocaoğlu, takımının Merzifon Belediyespor ile deplasmanda oynadığı ve son saniyelerini bir sayı farkla yenik girdiği karşılaşmada, kariyerinin 100'üncü golünü atma başarısını gösterdi.

nevzat-hocaoglu-47-yasinda-attigi-gol-unvan-kazandirdi-(1).jpg

Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda aktif olarak spor yaptığını ve 47 yaşında olduğunu söyledi.

Takımda oyuncu olarak yer aldığını ve aynı zamanda kalecileri de çalıştırdığını belirten Nevzat Hocaoğlu, bu şekilde takıma katkı sağladığını kaydetti.

Merzifon Belediyespor maçında sahaya galibiyet için çıktıklarını, ancak karşılaşmanın son saniyelerinde bir sayı yenik durumda olduklarını hatırlatan Hocaoğlu, "Son hücum bizdeydi. Hücum avantajını iyi kullanmak için takım olarak 7 kişi sahaya yayılmak istedik. Tecrübeli bir oyuncu olarak hocamızın inisiyatifiyle yedinci oyuncu olarak sahaya girdim. Son saniyelerde yakaladığımız pozisyonun sonunda topu önümde buldum ve gol attım. 27-26 yenik durumda iken son saniye golü atarak maçı berabere tamamladık. Takımıma bir puan kazandırdım." dedi.

Nevzat Hocaoğlu, Erkekler Hentbol Süper Lig'de oynayan en yaşlı oyuncu konumunda olduğunu ifade ederek, bu yönüyle kendisiyle gurur duyduğunu dile getirdi.

- "Yaşım gereği Süper Lig'de oynamam artık çok zor"

nevzat-hocaoglu-47-yasinda-attigi-gol-unvan-kazandirdi-(4).jpg

Takım arkadaşlarının kendisine "Ağabey iyisin çalışmaya devam et" diye destek verdiklerini anlatan Hocaoğlu, şunları kaydetti: "Takım arkadaşlarımdan aldığım desteklerle hem antrenman yapıyorum hem kalecilerle birlikte oyuna dahil oluyorum. Bu şekilde formumu koruyorum. Bu sezon 2-3 maçta son dakikalarda takımda yer aldım. Bundan sonraki sezonlarda yaşım gereği Süper Lig'de oynamam artık çok zor. Gençlerin oynaması daha mantıklı. Benim artık bir yerde 'dur' demem gerekiyor."

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Küçükçolak da Nevzat Hocaoğlu'nun gösterdiği başarının gençlere örnek olduğunu belirterek, "Nevzat hoca, Erkekler Hentbol Süper Lig'in en yaşlı oyuncusu. Merzifon Belediyespor maçında attığı golle Süper Lig'de en yaşlı gol atan oyuncu oldu. Başarılarının devamını dilerim." diye konuştu.

nevzat-hocaoglu-47-yasinda-attigi-gol-unvan-kazandirdi-(3).jpgnevzat-hocaoglu-47-yasinda-attigi-gol-unvan-kazandirdi-(2).jpg