Rizeli Kaymakam Güntepe Hamamözü’nden Ayrıldı

Rizeli Kaymakam Güntepe Hamamözü’nden Ayrıldı
Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekilinin telefonlarına cevap vermediği ve dönüş yapmadığı gerekçesiyle twitterdan "Padişah Mısın" diye çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Rizeli Kaymakam Kadir Güntepe, yeni görev yerine gitmek üzere Amasya'dan ayrıldı.

Amasya'nın Hamamözü ilçesindeki bir halı sahanın üzerinin kapatılması için görüşmek istediği Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili'nin telefonlarına cevap vermediği ve dönüş yapmadığı gerekçesiyle twitter hesabından "Padişah Mısın" diye çıkışıyla dikkatleri üzerine çekmesinin ardından 2,5 ay sonra 2015 Mülki İdare Amirleri yaz kararnamesi ile Hamamözü'nden Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine tayini çıkan Rizeli Kaymakam Kadir Güntepe, ilçeye veda etti. Güntepe, tayinin Beytüşşebağp'a çıkması üzerine Beytüşşebap'a tayin olmayı kendisinin istediğini açıklamıştı.

Hükümet Konağı önünde memurlar ve çok sayıda vatandaş tarafından uğurlanan Kaymakam Güntepe yayınladığı veda mesajında görev yaptığı süre boyunca başta eğitim olmak üzere, sağlık tarım, sosyal ve diğer alanlarda çok sayıda proje uyguladıklarını ve bunlar haricinde İller Bankası, Maliye, Çevre ve Şehircik Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda her türlü bürokratik aşaması bitmiş desteklemeyi bekleyen projelerinin bulunduğunu belirtti.

kadir-guntepe-hamamozunden-ayrildi-(2).jpg

Tayiniyle ilgili ulusal medyada iradesi dışında çıkan "Kaymakam sürüldü'. "Sürgüne gönderildi" gibi haberlerin şahsını derinden üzdüğünü vurgulayan Kaymakam Güntepe, "Bu nedenle siz değerli Hamamözülü vatandaşlarımın bu konuda gerçeği bilmesini istiyorum. Bu tayinden dolayı hiçbir devlet kurumumuzun yıpratılmasını istemem. Çünkü hayatımın hiçbir döneminde devletimin aleyhinde bir işin içinde bulunmadım ve bundan sonra da bulunmam. Önemle vurgulamak isterim ki bu tayin tamamen kendi irademle olmuştur. Devletimiz artık eski Türkiye mantığıyla Beytüşşebap gibi hassas, önemli yerleri sürgün yeri olarak görmemektedir. Tam tersine bu tip yerel dinamikleri olan yerlerin hassasiyetini bilerek kamu görevlisi atamaktadır. Ancak çıkan haberlerde sanki Spor Genel Müdürü ile yaşadığımız hadiseden dolayı bu tayinin gerçekleştiği yönünde kamuoyunda bir algı oluşmuştur. Bu tamamen yanlıştır ve gerçek dışıdır. Çünkü çıkan kararname şahsıma özel bir kararname değil, aksine benimle birlikte görev yeri dolan 500'ü aşkın mülki idare amirini kapsayan genel bir kararnamedir. Bununla birlikte gönüllü olarak Beytüşşebap'ta görev yapabileceğime dair verdiğim tayin dilekçesi hem valiliğimizin hem de bakanlığımızın kayıtlarında mevcuttur. Ayrıca bu talebimi bakanlıkta atamadan sorumlu meslek büyüklerime de şifahi olarak ifade etmiştim. Sonuçta ne mutlu bana ki yayınlanan kararnameyle Beytüşşebap gibi çok önemli stratejik bir yerde görev yapma şerefi şahsıma tevdi edilmiştir" diye konuştu.

kadir-guntepe-hamamozunden-ayrildi-(1).jpg

"GÖNÜLLÜ OLARAK GİDİYORUM"

"Beytüşşebap'ta çalışmak bizim için şereftir, onurdur" diyen Kadir Güntepe, "Şunu önemle belirtmek isterim ki biz mülki idare amirleri vatanın hiçbir toprağını sürgün yeri olarak görmedik. Her karış toprağını kutsal bildik. Gönüllü olarak gittiğim Beytüşşebap da bu vatanın bir parçasıdır, diğer yerler gibi burada çalışmakta bizim için şereftir, onurdur. Farklı bir bakış açısının her şeyden öte bir Müslüman'a yakışır tavır olduğunu düşünmüyorum. Peygamberimiz bir hadisinde "Müslüman kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe kamil Müslüman olamaz" şeklinde buyuruyor. Yani "ben gitmeyeyim de kim giderse gitsin anlayışı" bize verilen devlet terbiyesinde ve manevi değerlerimizde yoktur. O nedenle sadece Allah rızası için buralarda hizmet edip bir takım sıkıntılara göğüs germek gerektiğine inanıyorum. "Sen gitmezsen, Ben gitmezsem, Biz gitmezsek, Bu güzel topraklara nasıl huzur gelecek." Engelleri aşmadan, acılarla yüzleşmeden başarıya ulaşamayız. Nazım Hikmet'in bir şiirinde ifade ettiği gibi "Sen yanmazsan, Ben Yanmazsam. Biz yanmazsak. Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa." Bende bu şiiri şu şekilde ifade edeceğim. "Sen gitmezsen, Ben gitmezsem, Biz gitmezsek, Bu güzel topraklara nasıl huzur gelecek" O nedenle sadece Allah rızası için arkamıza bakmadan gideceğiz ve şerefimizle, onurumuzla bize tevdi edilen bu vazifeyi yerine getireceğiz. Bundan dolayı kendi isteğimle ve devlet büyüklerimizin uygun görmesiyle gerçekleşen bu tayinin sürgün değil aksine benim için şeref olduğunun herkes tarafından bilinmesini isterim" şeklinde konuştu.

kadir-guntepe-hamamozunden-ayrildi-(4).jpg

'Kaplıcalar ve Pehlivanlar Diyarı" Hamamözü'nde acısıyla, tatlısıyla çok hoş bir 3 yıl geçirdiğine değinen Rizeli Güntepe, "Bu güzel 3 yılın sonunda çok değerli anılarla Hamamözü'ne veda ediyorum. Çok kıymetli misafirperverliğinizi ve sıcak dostluğunuzu unutmayacağım. Burası benim ilk göz ağrım, bir yuvam, bir ailem ve daima öyle kalacak. 3 yıl boyunca her şey için çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal ediniz. Allah'a emanet olun" ifadelerini kullandı.

kadir-guntepe-hamamozunden-ayrildi-(7).jpgkadir-guntepe-hamamozunden-ayrildi-(6).jpgkadir-guntepe-hamamozunden-ayrildi-(5).jpgkadir-guntepe-hamamozunden-ayrildi-(3).jpg