Rizeli Kaymakam Sancaktutar, Belediye Başkan Vekili Olarak Görevlendirildi

Rizeli Kaymakam Sancaktutar, Belediye Başkan Vekili Olarak Görevlendirildi
Bitlis'in Güroymak ilçesinin Rizeli Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan HDP'li Belediye Başkanı Hikmet Taşdemir'in yerine Kaymakam Muhammet Furkan Sancaktutar, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında terör soruşturması yürütülen HDP'li Güroymak Belediye Başkanı Hikmet Taşdemir'i görevden uzaklaştırdı.

Bitlis Valiliği, görevden uzaklaştırılan Taşdemir'in yerine Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar'ı, "Güroymak Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirdi.

KAYMAKAM MUHAMMET FURKAN SANCAKTUTAR KİMDİR?

bitlisin-guroymak-ilcesinin-rizeli-kaymakami-muhammet-furkan-sancaktutar,-belediye-baskan-vekili-olarak-gorevlendirildi..jpg

Muhammet Furkan Sancaktutar, Rize’nin Güneysu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Güneysu’da tamamladı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu.

Kısa bir süre Türkiye Petrolleri A.O Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 2011 yılında T.C. İçişleri Bakanlığı’nca yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanıp Manisa Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere 1 yıl süreyle ABD'nin Virginia Eyaletinde bulunan Virginia Commonwealth University'de eğitim gördü.

Kaymakam adaylığı sürecinde Giresun Alucra ve Samsun Ladik ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Adaylık süreci sonrasında 2015/2017 Düzce Yığılca, 2017/2019 Artvin Ardanuç Kaymakamlığı görevlerinde bulunan Muhammet  Furkan Sancaktutar,  07.08.2019 tarih ve 268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bitlis Güroymak Kaymakamlığına atandı ve 04.09.2019 tarihinde Güroymak İlçesindeki görevine başladı.

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘Bölgesel Güç Türkiye’nin Avrupa Birliği ile İlişkiler Bağlamında Göçmen Politikası: Kurumlar ve Uygulamalar’ konulu tez çalışmasıyla Yüksek Lisansını tamamladı.

İngilizce bilen Kaymakam Sancaktutar, öğretmen Kübra Hanım ile evli olup 1 çocuk babasıdır.