Rizeli Kaymakamın Kararlılığı Teröristleri İlçeye Sokturmuyor

Rizeli Kaymakamın Kararlılığı Teröristleri İlçeye Sokturmuyor
Tehditlere aldırış etmeden kanunların verdiği yetkiyi kullanan Beytüşşebap Kaymakamı Güntepe, kanunlar çerçevesinde uyguladığı tavrından dolayı teröristlerin ilçede eylem yapmalarına fırsat vermiyor. Güntepe'nin bu tavrı teröristleri çileden çıkarıyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe'nin teröristlere karşı net tavrı ilçe merkezinde hendek kazılması ve olayların çıkmasını engelliyor. Kaymakam Kadir Güntepe bir grup teröristin yol kapatma eylemi üzerine belediye başkanlığına resmi bir yazı göndererek, "İş makinenizle derhal yolu açın, aksi taktirde iş makinelerinize el konulacaktır" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe terör örgütü ve yandaşları ile mücadelesini sürdürüyor. Irak'a sıfır noktada bulunan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlere taviz vermeyen ve teröre karşı sergilediği net tavrı ile teröristlerin hedefi olan Kaymakam Kadir Güntepe, bu tavrı ile büyük taktir topluyor. Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, son olarak HDP'li belediyeye gönderdiği yazı ile teröre tavır vermeyeceğini net bir şekilde ortaya koydu. Güntepe, teröristlerin kapattığı yolu açmayan HDP'li belediyeye resmi yazı göndererek, "İş makinelerinizle yolu derhal açın aksi takdirde araçlarınıza el konulacaktır" ifadelerini kullandı.

kadir-guntepe-rizeli-kaymakam-002.jpg

İlçede teröristler tarafından bir yolun kapatılmasının ardından harekete geçen Kadir Güntepe, belediye başkanlığına resmi yazı yazarak uyarıda bulundu. Güntepe, belediyenin kapatılan yolun derhal trafiğe açılması konusunda harekete geçmesi gerektiğini, aksi durumda kaymakamlık olarak belediyeye ait iş makinelerine el konulacağını ve kapalı yolun kaymakamlık tarafından açılacağını dile getirdi.

Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'nin teröre karşı net tavır ortaya koyması ve kanunların verdiği tüm yetkiyi kullanarak teröristlere fırsat vermemesi dolayısıyla hendek siyaseti yapan ve yollarda barikat kurup güvenlik kuvvetlerine yönelik tuzaklar kuran teröristler ilçe merkezinde istedikleri gibi eylem yapamıyor. Kaymakam Güntepe'nin teröre karşı net tavrı nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin birçok il ve ilçesinde HDP'li belediyelerin araçları ile yol kazıp hendek açan teröristler, terörün en yoğun yaşandığı merkezlerden biri olan Beytüşşebap'ta etkili olamıyor.

Terörün bir zamanlar ana karargahı olarak değerlendirilen Beytüşşebap ilçesine atanan Kaymakam Kadir Güntepe'nin tavrı teröristleri çileden çıkarıyor. Sürekli olarak operasyona katılan asker ve polis ile birlikte olan, çatışmalarda riskli bölgelere gidip güvenlik kuvvetlerine destek sağlayan Kaymakam Kadir Güntepe teröristlerin hedefi haline geldi. Beytüşşebap saldırısında evi teröristler tarafından kuşatılmak istenilen ve kurşunlara hedef olan Kaymakam Kadir Güntepe yaşanan tüm bunlara rağmen teröre karşı tavrından vazgeçmedi. Teröristlerin Türk askerinin çıkamayacağı noktalar olarak lanse ettikleri yüksek tepelere asker ve polis ile birlikte çıkıp Türk bayrağını göndere çeken Kadir Güntepe, gerek sosyal medya, gerekse farklı yöntemlerle sürekli olarak teröristlerce tehdit ediliyordu. Tehditlere aldırış etmeden kanunların verdiği yetkiyi kullanan Güntepe, kanunlar çerçevesinde uyguladığı tavrından dolayı teröristlerin ilçede eylem yapmalarına fırsat vermiyor. Güntepe'nin bu tavrı teröristleri çileden çıkarırken, Türkiye'nin bir çok yerinden bu duruşundan dolayı tebrik mesajları alıyor.

kadir-guntepeden-belediye-baskanina-ultimatom.jpg