Rizeli Liseli Kız 10 Gün Geçmeden Haklı Çıktı

Rizeli Liseli Kız 10 Gün Geçmeden Haklı Çıktı
Hem sokak hayvanlarının karnını doyuracak hem de geri dönüşüme katkı sağlayacak olan Pugedonların Rize’de şehrin belirli bölgelerine yerleştirilmesini isteyen liseli genç kızın isteğinin haklı olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.

Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Ayşenur Kocapir, hem sokak hayvanlarının karnını doyuracak hem de geri dönüşüme katkı sağlayacak olan Pugedonların Rize’de belli bölgelerde kurulması için 1 hafta önce internet üzerinden imza kampanyası başlatmış ve Rize Valisi Ersin Yazıcı ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a da sosyal medya üzerinden mesajlar göndermişti.

Rize’de son günlerde etkili olan kar yağışı sonrası genç kızın isteğinin yerinde bir istek olduğu, aç ve kalan sokak hayvanlarının şehrin dört bir tarafında su ve yiyecek bulabilmek için verdikleri mücadele bugün Rize’de bir kez daha yaşandı.

Şehirde her yerin karla kaplı olması nedeniyle su ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları bir umut adına Karadeniz Sahil Yolunda şanslarını denedi. Ancak sonuç yine olumsuz oldu.

sokak-hayvanlari-karda-yiyecek-aradi.jpg

VATANDAŞLARDAN PARKLARA YİYECEK VE SU BIRAKMALARINI İSTEDİ

Rize Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri içerisinde birçok etkinliğe yer verirken Ayşenur Kocapir’in haklı isteğine kayıtsız kalması başta genç kız olmak üzere hayvanseverleri üzüntüye sevk ederken, genç kız Rize Belediyesi’nin kayıtsız kaldığı pugedonlar dolayısıyla hayvanseverlere seslenerek, sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için çöpe atacakları yiyecekler ile su ve yemleri parklara bırakmalarını istedi.

Kocapir yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının karda aç kalmamaları ve su ihtiyaçlarını giderebilmeleri için parklara süt, mama, yem gibi yiyecek ve su bırakılması gerektiğini ifade ederek, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

1 hafta önce internet üzerinden başlatılan imza kampanyasıyla 1000’den fazla kişinin imza vererek desteklediği projenin mimarı Ayşenur Kocapir, bir kez daha Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a isteğini haber aracılığıyla ileterek, bu ortamda sokak hayvanlarının zarar görmemesi, aç ve susuz kalmamaları için pugedonların şehrin belirli bölgelerine yerleştirilmesi isteğini yineledi.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK İÇİN TIKLAYINIZ...

pugedon-icin-rizede-imza-kampanyasa-001.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Lise Öğrencisinden Vali ve Belediye Başkanına Anlamlı Davet