Rizeli MEB Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Yeniden Danıştay Üyeliğine Seçildi

Rizeli MEB Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Yeniden Danıştay Üyeliğine Seçildi
Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Rizeli hemşehrimiz İbrahim Er, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Danıştay üyesi olarak kalan süreyi tamamlamak üzere yeniden Danıştay Üyeliğine seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Danıştay üyeliğine seçme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, 2 Mart 2011'de Danıştay üyeliğine seçilen ve Danıştay 1. daire üyesi olarak çalışırken Milli Eğitim Bakanlığına 24 Temmuz 2018 tarihi itibari ile Bakan Yardımcısı olarak atanan İbrahim Er, Danıştay üyeliği görev süresini tamamlamak üzere yeniden Danıştay üyeliğin seçildi.

Resmi Gazete'de yer alan karar şöyle: "Cumhurbaşkanlığı'nın 26/7/2016 tarihli ve 2016/48 sayılı Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti Anyasasının 155'inci maddesi ile 2575 sayılı Danıştay Kanununun 8,9 ve geçici 27'nci maddeleri gereğince on iki yıllık süre ile Danıştay Üyeliğine seçilen ve Cumhurbaşkanının 24/7/2018 tarihli ve 2018/40 sayılı Kararı ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atanan İbrahim Er, 2575 sayılı Danıştay Kanunun 9'uncu maddesi gereğince kalan süreyi tamamlamak üzere Danıştay Üyeliğine seçilmiştir."

Öte yandan yüksek yargıda düzenlemeler içeren Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, 2016 yılında TBMM Genel Kurulu'nda onaylanmış ve düzenlemeyle, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görev süreleri de 12 yılla sınırlandırılmıştı.