Rizeli Milli Eğitim Müdürü, TBMM Başkanı Kahraman'ın Başdanışmanı Oldu

Rizeli Milli Eğitim Müdürü, TBMM Başkanı Kahraman'ın Başdanışmanı Oldu
Düzce'nin Rizeli Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın başdanışmanı olarak atandı.

Yaklaşık 2 yıldır Düzce’de Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ahmet Yurtman, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın müşaviri oldu. 

Rizeli olan Kahraman’ın hemşerisi olan Yurtman, 7 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiş, ardından görevine geri dönüştü. Yurtman’ın 29 Şubat Pazartesi günü Ankara’daki yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

Yalova Milli Eğitim Müdürü iken İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Ahmet Yurtman, 27 Ocak 2014 tarihi Düzce İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı.

Yaklaşık 2 yıldır Düzce’de Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ahmet Yurtman, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’nın müşaviri oldu. Rizeli olan Kahraman’ın hemşerisi olan Yurtman, 7 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiş, ardından görevine geri dönüştü. Yurtman’ın 29 Şubat Pazartesi günü Ankara’daki yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

Ahmet Yurtman kimdir?
1959 yılında Rize’de doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra hafızlık yaptı. 1980 yılında Rize İmam Hatip Lisesini, 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1985 yılında Üsküdar İmam Hatip Lisesinde başladığı öğretmenliğe, Ümraniye Erkut Soyak Anadolu Lisesi ve İstanbul Anadolu Lisesinde devam etti. Öğretmenlik yanında idarecilik görevinde de bulundu.

Ortaöğretim yıllarında Rize M.T.T.B yönetiminde başladığı sivil toplum çalışmalarına; Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, ÖNDER, TİYEMDER, Rize Eğitim ve Kültür Derneği, RİDEVA, İstanbul Sivil İnisiyatif Grubu, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Sivil İnisiyatif Grubu, Türkiye Platformu, İstanbul Emek Platformu, Türkiye Gönüllü Kuruluşlar Birliği, Eğitim Bir-Sen ve Memur -Sen İstanbul İl Başkanlığı vb. sivil toplum örgütlerinin çeşitli kademelerinde görev aldı.Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanlığı,Karadeniz İlleri Konfederasyonu- Genel Başkan Yardımcılığı TÜM Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu- Genel Başkan Yardımcılığı görevlerine seçilmiştir. RİDEF olarak, Kardeşlik Projelerine destek olmak amacıyla “Gönül Köprüleri” kurmuş, başta doğu ve güneydoğu bölgelerimiz olmak üzere birçok il de kalabalık heyetlerle ziyaretler düzenlemiş ve orda ki kuruluşlarla ortak etkinlikler düzenlenmesinde öncülük etmiştir.