Rizeli Minik Halterci Türkiye Şampiyonu Oldu

Rizeli Minik Halterci Türkiye Şampiyonu Oldu
Rizeli Minik Halterciler, Halter Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Kahramankazan Belediye Spor Salonu’nda yapılan Minikler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında 1 Altın ve 1 Bronz Madalya kazandı.

Halter Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programı çerçevesinde 26-27 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kahramankazan  Belediye Spor Salonu’nda yapılan Minikler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasına 25 ilden 80 erkek ve 33 bayan olmak üzere toplam 113 sporcu katıldı. Şampiyonada Rizeli sporcular 1 Altın ve 1 Bronz Madalya kazandı.

Şampiyonaya Halter Antrenörü Sibel İlgün nezaretinde hazırlanan Rizeli sporculardan Olcay Mert Kopuz 60 kiloda Türkiye birinciliğini kazanırken, Abdulgaffar Albayrak ise 56 kiloda Türkiye üçüncülüğü elde etti ve büyük bir başarıya imza attılar. Dereceye giren sporculara madalyaları Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Türkiye Halter Federasyonu Başkanvekili Mevlüt Ataseven ve Asbaşkan Alparslan Aras tarafından verildi.

minikler-ferdi-turkiye-halter-sampiyonasinda-rizeli-minik-halterciler-turkiye-sampiyonu-ve-3.su-oldu-(6).jpg

15 TEMMUZ ŞEHİTLER FERDİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI RİZE’DE

mustafa-celik-037.jpgAnkara’da yapılan şampiyonada halter sporunda 2 yıllık geçmişe sahip Rize’nin Minikler Ferdi Türkiye Şampiyonasında altın ve bronz madalya kazanmasının önemli olduğunu kaydeden Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Yıldızlar ve 15 Yaş Altı 15 Temmuz Şehitler Ferdi Türkiye Şampiyonasının  20-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında Rize’de yapılacağını belirtti.

RİZE, GELECEĞİN AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLARINI ÇIKARACAK

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yaptığı açıklamada, “Halter sporunda Türk sporcularımız Dünyada ve Avrupa’da çok büyük başarılar elde ederek göğsümüzü kabartmaktadırlar. Rize’mizde ise 2014 yılında tanıştığı Halter sporunda Antrenörümüz Sibel İlgün’ün de büyük gayretleri ile 2 yıl içerisinde büyük bir aşama kaydedildi. Minikler Türkiye Şampiyonasında elde edilen bu ciddi başarıyı önemsiyorum. İnşallah Rize’mizde Halter branşında gelecekte çok Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkaracağız Minikler Türkiye Şampiyonasında gerçekleşen bu başarı gelecekte elde edeceğimiz başarıların ayak sesidir. Minikler Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporcularımızı ve  Antrenörümüz Sibel İlgün’ü kutluyorum “ dedi.

minikler-ferdi-turkiye-halter-sampiyonasinda-rizeli-minik-halterciler-turkiye-sampiyonu-ve-3.su-oldu-(3).jpgminikler-ferdi-turkiye-halter-sampiyonasinda-rizeli-minik-halterciler-turkiye-sampiyonu-ve-3.su-oldu-(2).jpg

minikler-ferdi-turkiye-halter-sampiyonasinda-rizeli-minik-halterciler-turkiye-sampiyonu-ve-3.su-oldu-(5).jpgminikler-ferdi-turkiye-halter-sampiyonasinda-rizeli-minik-halterciler-turkiye-sampiyonu-ve-3.su-oldu-(9).jpg

minikler-ferdi-turkiye-halter-sampiyonasinda-rizeli-minik-halterciler-turkiye-sampiyonu-ve-3.su-oldu-(10).jpgminikler-ferdi-turkiye-halter-sampiyonasinda-rizeli-minik-halterciler-turkiye-sampiyonu-ve-3.su-oldu-(11).jpgminikler-ferdi-turkiye-halter-sampiyonasinda-rizeli-minik-halterciler-turkiye-sampiyonu-ve-3.su-oldu-(13).jpgminikler-ferdi-turkiye-halter-sampiyonasinda-rizeli-minik-halterciler-turkiye-sampiyonu-ve-3.su-oldu-(14).jpg