Rizeli Minik Ömer'in Kalbi Yetmedi

Rizeli Minik Ömer'in Kalbi Yetmedi
Rize'nin Çayeli ilçesinden Çiftçi ailesinin 9 yaşındaki oğlu Ömer Asaf, kalp yetmezliği sonucu Ümraniye’de hayatını kaybetti. Yıllardır kalp nakli bekleyen mini çocuğun ailesi ise Ömer Asaf'ın ölümüyle yıkılırken, cenaze Çayeli'nde toprağa verildi.

İstanbul Ümraniye’de 9 yaşındaki Ömer Asaf Çiftçi kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Henüz 2,5 yaşında hastalığı ile tanışan Ömer, yıllardır kalp nakli bekliyordu. Çiftçi ailesi, tedavi gören ve kalp nakli gereken Ömer Asaf Çiftçi için uygun organ bulunamadığını söyledi. Bu yıl 3. sınıfa giden Çiftçi’nin rahatsızlığı henüz 2,5 yaşındayken tespit edildi.

omer-asaf,-kalp-yetmezligi-sonucu-hayatini-kaybetti.-kaynak-minik-omer’in-kalbi-yetmedi--(5).jpg

Sağlık kontrolü için Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Çiftçi’nin durumunun ciddi olduğuna kadar veren doktorlar, ciğerleri su toplayan ve kalp değerleri düşük olduğu için yoğun bakıma alındı. Yoğun bakıma alındıktan 4 saat sonra kalbi duran Çiftçi, uygun kalp bulunamayınca önceki gün hastanede hayatını kaybetti. Babası Sedat Çiftçi ve annesi Reyhan Çiftçi oğullarının vefatı üzerine gözyaşlarına boğuldu. 13 yaşındaki ablasından başka kardeşi olmayan Çiftçi dün memleketi Rize’de toprağa verildi. Gözyaşları içerisinde oğlunun tabutunun başında güçlükle durduğu görülen Baba Sedat çiftçi, “Uygun kalp bulunsaydı belki oğlum şimdi yaşıyor olacaktı. Organ nakli konusunda toplum daha hassas davranmalı” dedi.

omer-asaf,-kalp-yetmezligi-sonucu-hayatini-kaybetti.-kaynak-minik-omer’in-kalbi-yetmedi--(7).jpg

Ömer Asaf’tan geriye bu görüntüler kaldı

9 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yuman Ömer Asaf’dan geriye ise ailesiyle birlikte gittiği alışveriş merkezinde çekilen bu görüntüler kaldı. Çiftçinin cenazesi memleketi Rize’nin Çayeli ilçesi Haremtepe köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

omer-asaf,-kalp-yetmezligi-sonucu-hayatini-kaybetti.-kaynak-minik-omer’in-kalbi-yetmedi--(3).jpgomer-asaf,-kalp-yetmezligi-sonucu-hayatini-kaybetti.-kaynak-minik-omer’in-kalbi-yetmedi--(4).jpgomer-asaf,-kalp-yetmezligi-sonucu-hayatini-kaybetti.-kaynak-minik-omer’in-kalbi-yetmedi--(6).jpgomer-asaf,-kalp-yetmezligi-sonucu-hayatini-kaybetti.-kaynak-minik-omer’in-kalbi-yetmedi--(1).jpg

omer-asaf,-kalp-yetmezligi-sonucu-hayatini-kaybetti.-kaynak-minik-omer’in-kalbi-yetmedi--(8).jpg